Foto: Publicitātes foto
Par atgriešanos Dakaras rallijā jau 2012. gadā šo pēcpusdien oficiāli gatavojas paziņot Latvijas rallijreidu komanda, kas sacensībās startēs ar revolucionāru Ogrē ražotu "OSCar" automašīnu, ko konstruējis Andris Dambis.

Sīkāka informācija būs pieejama pēcpusdienā, taču jau šobrīd komanda paziņojusi, ka piedalīsies 2012. gada Dakaras rallijā, kas startēs Argentīnā un finišēs Peru. Jau vēstījām, ka sacensībās gatavojas piedalīties arī motobraucēji Jānis Vinters un Einārs Vinters, kurš vienīgais no Latvijas dalībniekiem vismaz reizi ir startējis Dienvidamerikā notiekošajā "Dakarā".

Zināms, ka Latvijas rallijreidu komanda sacensībām gatavo pilnīgi jaunu "OSCar" automašīnu "eO", kas būs pasaulē pirmā apvidus sacīkšu spēkrats, kas darbosies ar alternatīvo enerģiju. Lai gan vizuāli jaunā mašīna atgādina iepriekšējos modeļus, tehniski tās radīšanas procesā izmantota pavisam citāda pieeja, ar mērķi radīt dabai draudzīgu ar elektrību darbināmu Dakaras sacīkšu auto. Projekta iniciators ir Māris Saukāns.

Zināms, ka Dakras rallijā 2012. gadā startēs ar "OSCar eO", tās pavadošais auto būs "OSCar O3", kā arī būs smagais tehniskās palīdzības auto. Ar elektrību darbināmā mašīna startēs atsevišķā, pirms dažiem gadiem izveidotā ieskaitē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!