Aizvadītā nedēļas nogalē lielisku debiju starptautiskajā rallijkrosa arēnā piedzīvojis 15 gadus vecais jēkabpilietis Reinis Nitišs. O!Kartes Autosporta Akadēmijas dalībnieks triumfēja Ziemeļeiropas zonas (NEZ) rallijkrosa čempionāta pirmajā posmā Vilkiču autotrasē Lietuvā, informē „O!Kartes Autosporta Akadēmijas” preses sekretārs Mārtiņš Dzenītis.

Jaunajam autosportistam šīs bija pirmās īsteni starptautiskās rallijkrosa sacīkstes, ja neskaita viņa trīs „viesizrādes” Igaunijas rallijkrosa čempionātā. Debija NEZ rallijkrosā Nitišam padevās spīdoša – pēc labākā kontrollaika uzstādīšanas sekoja pēdējā vieta pirmajā braucienā izsista priekšējā loga dēļ, kā arī divas uzvaras savos braucienos otrajā un trešajā kvalifikācijā. Šāds sniegums ļāva jēkabpilietim stāties uz fināla starta pirmajā rindā. Arī dienas galvenajā braucienā izcīnīta uzvara, pārspējot pat 2006. gada Eiropas čempionu rallijkrosā Romānu Častoralu. Jau šonedēļ Nitišam jaunas cīņas NEZ rallijkrosā – svētdien jāaizvada sacīkstes Biķernieku trasē.

Kamēr Reinis Nitišs startēja Lietuvā, 20 O!Kartes Autosporta Akadēmijas jaunieši pārbaudīja savus spēkus 333 trasē, cīnoties Latvijas supersprinta kausa 3 posmā. Kā jau tika prognozēts, vairāki jaunieši izcīnīja uzvaras vai stājās uz goda pjedestāla. Absolūti ātrākais braucējs trasē kārtējo reizi bija Kārlis Nebars, triumfējot 4WD+ kategorijā. 2WD Open klasē triumfs Andim Vanteram, bet VAZ Historic Open kategorijā uzvara Ingum Kalniņam-Kaleniekam. Vēl supersprintā no O!Kartes Autosporta Akadēmijas jauniešiem uz goda pjedestāla arī Ģirts Vītiņš (2.vieta FWD 1600+) un Gundars Tīdmanis (3.vieta RWD). Pilnīgs O!AA jauniešu triumfs U-18 junioru vērtējumā, kur aizņemts viss goda pjedestāls! Uzvara Ģirtam Vītiņam, aiz viņa Artūrs Vaido un Kristaps Feldmanis.

Supersprintā uz starta stājās arī O!Kartes Autosporta Akadēmijas testpilots Artis Štrauss ar zaļo Ford Fiesta R2. 2008. gada Latvijas rallija čempionam šī bija debija supersprintā. Pirmie divi braucieni pagāja pierodot supersprinta specifikai, bet trešajā braucienā Štrauss izcīnīja uzvaru. Ar to gan bija par maz, lai triumfētu posma summā – Artim finišā otrā vieta. „Nebiju domājis, ka ir jābrauc ar tik lielu atdevi, lai uzvarētu supersprintā! Šeit ir vairāki ļoti ātri braucēji, un man tiešām bija jābrauc uz savu spēju robežas, lai uzvarētu pēdējā braucienā! Ford Fiesta R2 automašīna atkal sevi pierādīja no labākās puses – mašīna ir ātra un izturīga. Bedres trasē bija neciešamas un prasīja diezgan nežēlīgu izturēšanos pret tehniku. Bet Ford izturēja!,” tā Štrauss.

Bauskā, Mūsas trasē, risinājās folkreisa Latgales un Zemgales kausa 2.posms. Arī šajās sacensībās O!Kartes Autosporta Akadēmijas jaunieši uz pjedestāla. Otrajā vietā gan absolūtajā, gan junioru U-21 vērtējumā Renārs Ēķis, junioros trešā vieta Ivo Gabrānam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!