Foto: DELFI

Lai arī Dakaras 2012 1.posmā bija jāpārvar „tikai” 57km, vairākiem iekšdedzes dzinēja automobiļiem neizdevās aizbraukt līdz finišam. No sacensībām reģistrētajiem 174 vieglajiem automobiļiem, pirmo finišu sasniedza 154 automobiļi, un Latvijas OSCar eO finišēja 123.vietā. 2.posmā finišēja 125 automobiļi, un eO ieņēma 121.vietu. Tos, kas zina eO komandas stratēģiju – nobraukt ar šo unikālo automobili līdz finišam – pirmo posmu rezultāti nepārsteidz. Skaidrs, ka OSCar automobiļu ražotājam ir savi noteikti komerciāli plāni un Latvijas patrioti var tikai novēlēt veiksmi nacionālajam automobiļu ražotājam.

Latvijā eO sniegums bieži vien tiek salīdzināts ar pirmo vietu ieguvējiem, atrauti no visiem rezultātiem.  Tādējādi, daudziem līdzjutējiem neizpratni ir radījusi lielā atšķirība starp pirmo vietu ieguvēju un eO distances laiku.

Iepazīstoties ar 1.posma visu automobiļu rezultātiem (1.attēls), redzam, ka  eO ar iegūto 123.vietu (distances laiks - 01:13:46) atrodas grafika vienmērīgajā posmā, kas turpinās līdz apm. 130.vietai. Šajā grafika posmā distances laiki pieaug lēni un vienmērīgi un eO nekādi neizceļas starp citiem automobiļiem. Pēc 140.vietas grafika raksturs mainās un liecina par automobiļu distances laika lēcienveidīgu palielināšanos.

1.att. Dakaras 2012 ralijreida 1.posma distances laika un iegūtās vietas sakarība

Iepazīstoties ar visu automobiļu rezultātiem 2.posmā (2.attēls), redzam, ka grafika  raksturs  mainās pēc 100.vietas, bet salīdzinoši mazāk. Arī 2.posmā, braucot atbilstoši savai stratēģijai un finišējot 121.vietā, eO distances laiks uz kopējā fona principiāli neizceļas.


                                                                                   

2.att. Dakaras 2012 ralijreida 2.posma distances laika un iegūtās vietas sakarība

Tātad, pirmie divi Dakaras posmi ir apliecinājuši, ka elektriskās piedziņas automobiļa sniegums ir līdzvērtīgs tradicionālās piedziņas automobiļu sniegumam arī garās un smagās distancēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!