Foto: Publicitātes foto
Šāgada pasaules rallija čempionāta pēdējā posmā Velsā piektdien neveiksmi piedzīvojis soms Miko Hirvonens ("Ford"), praktiski izstājoties no cīņas par pasaules čempiona titulu, kas, visticamāk, tiks francūzim Sebastjenam Lēbam ("Citroen").

Velsas rallija septītajā ātrumposmā Hirvonens devās, esot kopvērtējuma vadībā, taču nobrauca no ceļa un ietriecās kokā, sabojājot radiatoru un aizmugurējo riteni. Pēc tam posma 10.kilometrā Hirvonens bija spiests apstāties dzinēja pārkaršanas dēļ, bet spēja tikt līdz finišam, taču zaudēja Lēbam gandrīz četras minūtes un no pirmās vietas kopvērtējumā noslīdēja uz 13.pozīciju.

Rallija vadībā Hirvonens nonāca iepriekšējā, sestajā ātrumposmā. Jau ziņojām, ka pēc pirmās dienas trim ātrumposmiem kopvērtējuma pirmajā pozīcijā atradās Lēbs.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā Lēbu un Hirvonenu pirms sezonas pēdējām sacensībām šķīra astoņi punkti, un titula iegūšanai Hirvonenam Velsā bija nepieciešama uzvara, kā arī labs rezultāts "Powe Stage" posmā, par ko piešķir papildus punktus.

"Ātrumposms bija ļoti sarežģīts," pēc finiša intervijā portālam "wrc.com" atzina Lēbs. "Bija bieza migla un dubļi, tā kā braukt bija sarežģīti. Piedzīvojām dažus riskantus mirkļus, taču esam te (finišā). Tagad jāskatās, kas būs ar Miko. Viss ir iespējams."


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!