Septiņkārtējais pasaules rallija čempions Sebastjens Lēbs apsver iespēju ne tikai aiziet no "Citroen" rūpnīcas komandas, kurā aizvadījis visu savu karjeru, bet pavisam atvadīties no rallija, raksta britu žurnāls "Autosport".

"Tuvāko divu nedēļu laikā es pieņemšu lēmumu, palikt "Citroen" vai pāriet uz kādu citu rūpnīcas komandu, vai arī nodarboties ar pavisam kaut ko citu, ne ralliju," saka franču pilots. "Taču es negribu aiziet pavisam prom no autosporta. Pārstāvēt "Volkswagen" būtu viens no variantiem, taču man ir jāuzzina šo to vairāk, pat ja izlemtu palikt rallijā."

"Citroen" rūpnīcas komandā Sebastjens Lēbs braucis kopš ienākšanas pasaules čempionātā un visus septiņus savus titulus franču pilots ieguvis, braucot tieši ar šīs komandas auto.

"Citroen" komandas direktors Olvijē Kenels savukārt izteicies, ka arī pēc Lēba aiziešanas tai ir jāsaglabā vadošā loma WRC.

"Ceru, ka Sebastjans paliks ar mums, taču Lēbs jau 10 gadus pārstāv "Citroen" un ir loģiski, ka reiz jāpienāk dienai, kad viņš [no mums] aizies," saka Kenels. "Taču komandai jāturpina uzvarēt arī bez viņa. Negribu runāt par pārņēmējiem, taču esmu pārliecināts, ka [Sebastjans] Ožjē šosezon kļūs par vicečempionu, bet nākamsezon rallijā jutīsies vēl komfortablāk."

Šāgada pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc astoņiem no 13 posmiem līderis ar Lēbs, no kura par 27 punktiem atpaliek soms Miko Hirvonens ("Ford"), bet par 31 – Ožjē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!