Latvijas Mobilā Telefona (LMT) rallija komandas vadošā ekipāža Andis Neikšāns un Pēteris Dzirkals pēc izmaiņām plānos nepiedalīsies pasaules rallija čempionāta pēdējā posmā Velsā, informēja komandā.

Pasaules čempionāta posms ekipāžai aizstāts ar izbraukumu uz asfalta sacīkstēm "Rallye de Var", kas notiks no 24. līdz 27. novembrim Francijā.

Lēmums aizstāt pasaules čempionāta Lielbritānijas posmu ar sacīkstēm Francijā pieņemts, raugoties nākamajā sezonā, teica pilots Andis Neikšāns. "Ļoti iespējams, ka nākamgad startēsim vairākos asfalta rallijos. Uz cietā seguma mums trūkst pieredzes, tāpēc Velsas slavenos dubļus nolēmām aizstāt ar līkumoto un šajā gadalaikā visai neparedzamo Dienvidfrancijas asfaltu," viņš paskaidroja.

Pēc 2011. gada Latvijas čempionu titula iegūšanas un uzvaras N4 klasē Somijas rallijā LMT rallija komanda meklē iespējas 2012. gadā startēt pasaules līmeņa sacensībās, taču tam nepieciešams lielāks budžets. Dzirkals uzsvēra, ka Latvijas čempionāts ekipāžai jau kļuvis par šauru, un Somijā gūtā pieredze ļauj izvirzīt augstākus mērķus.

LMT rallija komanda šosezon uzvarēja arī Latvijas čempionātā komandu ieskaitē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!