Foto: Publicitātes foto
Latvijas autosportists Andis Neikšāns ar stūrmani Pēteri Dzirkalu no "LMT rallija komandas" sestdien uzvarēja pasaules autorallija čempionāta (WRC) astotā posma - Somijas rallija - N4 un "Production Car WRC" (PWRC) klases ieskaitē.

Pēc 22 ātrumposmu veikšanas Neikšāna ekipāža par 19,3 sekundēm apsteidza Jaunzēlandes sportistu Heidenu Padonu, bet trešais palika soms Jarko Nikara.

Tikmēr kopējā ieskaitē Neikšāns/Dzirkals izcīnīja 18.vietu, bet pie 66.uzvaras karjerā tika septiņkārtējais pasaules čempions francūzis Sebastjans Lēbs no "Citroen" komandas. Viņš Latvijas ekipāžu noslēguma kopvērtējumā apsteidza par 12 minūtēm un 0,9 sekundēm.

Otrajā vietā kopvērtējumā palika "Ford" komandas somu pilots Jari-Mati Latvala, kurš uzvarētājam zaudēja 8,1 sekundi, bet vēl par 4,7 sekundēm lēnāks bija Lēba tautietis un komandas biedrs Sebastjans Ožērs.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc astoņiem posmiem pirmajā vietā ar 171 punktu nostiprinājās Lēbs, bet viņam 27 punktus zaudē soms Miko Hirvonens no "Ford" komandas, kurš šoreiz izcīnīja ceturto vietu, kaut pēc Somijas rallija pirmās dienas atrodās tikai 36.pozīcijā. Trešo vietu ar 140 punktiem ieņem Ožērs, bet viņam jau 44 punktus zaudē Latvala.

Kā ziņots, Neikšānu ekipāžas katru gadu cenšas piedalīties vismaz Somijas rallijā. Pagājušajā gadā Andis Neikšāns absolūtajā kopvērtējumā izcīnīja 22.vietu, kamēr Māris Neikšāns ar stūrmani Raivi Jansonu 13.ātrumposmā avarēja, bet sacensības turpināja. Tomēr avārijas sekas bija pārsista riepa, un jau nākamajā ātrumposmā vēl viena riepa izlaida gaisu, tāpēc sacensības nācās pārtraukt, jo mašīnā bija tikai viens rezerves ritenis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!