Nu jau astoņkārtējais pasaules rallija čempions Sebastjens Lēbs ("Citroen") svētdien no rīta izstājies no pēdējā pasaules čempionāta (WRC) posma, Velsas rallija, piedzīvojot sadursmi ar privātu automašīnu.

Pārbraucienā no svētdienas pirmā uz otro ātrumposmu, Lēbs piedzīvoja sadursmi ar pretējā virzienā braucošu privātu automašīnu, un viņa auto guva pārāk nopietnus bojājumus, lai francūzis varētu turpināt piedalīties rallijā. Cilvēki šai sadursmē nav cietuši, informē "Citroen" komanda.

Komanda tagad centīsies pēc iespējas ātrāk nogādāt Lēba automašīnu servisa parkā, lai savestu to kārībā līdz ceremoniālajam noslēguma pjedestālam.

Neskatoties uz izstāšanos, Lēbs saglabā izcīnīto titulu, jo viņa galvenais konkurents, soms Miko Hirvonens ("Ford") no Velsas rallija izstājās jau piektdien, bet pirms šīm sacensībām francūža pārsvars pār somu bija astoņi punkti.

Pirms svētdienas neveiksmes Lēbs Velsas rallija kopvērtējumā atradās otrajā vietā aiz soms Jari-Mati Latvalas ("Ford"). Pēc šā incidenta uz otro vietu pacēlās norvēģis Mads Ostbergs, bet trešais ir viņa tautietis Henings Solbergs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!