Valsts robežsardzes Rīgas pārvaldes Rīgas pilsētas Imigrācijas dienesta Kontroles nodaļa ceturtdien par strādāšanu bez darba atļaujas un atrašanos Latvijā bez derīgas vīzas sodīja Latvijas čempionvienības "ASK Rīga" basketbolistus Kērtisu Miledžu un Āronu Bramletu.
Administratīvā pārkāpuma protokols par ASV pilsoņu nodarbināšanu bez darba atļaujas noformēts arī pašam klubam.

Abi spēlētāji bez darba atļaujas strādājuši no 1.septembra, bet vīza vienam bija beigusies 6.decembrī, bet otram - 12.decembrī, aģentūru LETA informēja Valsts robežsardzes Preses un sabiedrisko attiecību dienesta galvenā inspektore Kristīne Pētersone.

Kluba ģenerāldirektors Visvaldis Klintsons aģentūrai LETA skaidroja, ka darba atļaujas, kas basketbolistiem nebija vairākus mēnešus, ilgstoši netika nokārtotas birokrātisku iemeslu dēļ.

"Pilsonības departaments nelielu nepilnību dēļ divas reizes atsūtīja atpakaļ mūsu iesniegumus, kas kopā ar šo nepilnību novēršanu prasīja vairākus mēnešus," sacīja Klintsons, uzsverot, ka tagad visi nepieciešamie dokumenti jau ir nokārtoti.

"Iespējams, ka bez derīgas vīzas viņi atradās kādu dienu, bet arī šis jautājums nav tāds, ko var nokārtot vienas dienas laikā, tāpēc vīzu pagarināšana prasīja nedaudz ilgāku laiku," teica kluba ģenerāldirektors.

Jau ziņots, ka šī gada aprīlī par strādāšanu bez darba atļaujas jau tika sodīts cits "ASK Rīga" basketbolists, ASV pilsonis Toraija Bregss. Toreiz spēlētājam tika piespriests 150 latu liels naudas sods, bet klubam - 2000 latu sods.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!