Foto: AFP/Scanpix
Naktī no pirmdienas uz otrdienu Rīgā atgriezās Latvijas basketbola klubs "Barons"/LMT, kurš svētdien kļuva par FIBA Eiropas kausa izcīņas uzvarētājiem. Gan paši basketbolisti, gan kluba vadība, gan līdzjutēji - visa vienības komanda - izcīnīto panākumu uzskata par nozīmīgu sasniegumu.
"Ir patīkami pēc tik daudziem gadiem Eiropas klubu komandu turnīra kausu atvest Latvijai. Patīkami ir pierādīt visiem, ka arī Latvija basketbolā var sasniegt tādus rezultātus," pēc atgriešanās Rīgā teica "Barons"/LMT komandas galvenais treneris Kārlis Muižnieks.

"Gan pusfināla, gan fināla spēle bija grūta. Abās bija sevi jāapliecina. Prieks par to, ka manā komandā ir tādi spēlētāji, kas varēja panākt tik lielisku rezultātu," teica Muižnieks.

"Mēs vairākus gadus kopā ar komandu esam gājuši līdz šim kausam. Mums tas ir nozīmīgākais notikums līdz šim. Ja arī kāds saka, ka šis nav pats prestižākais kauss Eiropas klubu basketbolā, tomēr "Barons"/LMT ir pirmā komanda, kas pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas 1991.gadā šo kausu atveda uz Rīgu. Ar to arī viss ir pateikts - mēs esam čempioni," atzina "Barons"/LMT kluba līdzjutēji, kas bija ieradušies sagaidīt savu komandu.

"Lielākais šī kausa ieguvējs un pelnītājs ir vienības ģenerālmenedžeris Andris Vanags, kurš kopš "Principa" komandas laikiem ir veidojis vienību, kas sasniegtu uzvaras. Domājam, ka viņš lepojas ne tikai ar komandu, bet arī ar tās līdzjutējiem, ar visiem atbalstītājiem, kas palīdzēja izcīnīt šo uzvaru," teica komandas līdzjutēji.

"Šis kauss ir vēsture! Mēs tagad esam Eiropas basketbola vēsturē! To nevar izdzēst! Tagad uz šī kausa būs rakstīts arī "Barons"/LMT komandas nosaukums. Mēs būsim līdzās vairākiem citiem slaveniem klubiem Eiropā," teica komandas ģenarālmenedžeris Vanags.

"Šis panākums ir ļoti svarīgs, taču nedrīkst atslābināties, jo vēl šajā sezonā gaidāmas vairākas svarīgas spēles. Domāju, ka šī kausa izcīnīšana ir būtiska "Barons"/LMT turpmākajiem panākumiem," teica "Barons"/LMT komandas spēlētājs Armands Šķēle.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!