Latvijas basketbola izlases saspēles vadītājs Kristaps Valters noslēdzis līgumu ar Spānijas augstākās jeb ACB līgas klubu "Alta Gestion Fuenlabrada".

Līgums ir noslēgts uz vienu sezonu ar iespēju to pagarināt vēl uz vienu. Paredzams, ka Valters komandā būs pamatsastāva saspēles vadītājs.

Augusta nogalē uz vienu nedēļu Valters plāno doties uz jaunās komandas treniņnometni un par saviem plāniem jau ir informējis valstsvienības vadību. Tādējādi Valters nebūs valstsvienībā, kad Rīgā sāksies pārbaudes turnīrs, kurā spēlēs Latvijas, Francijas, Čehijas un Gruzijas izlases. Tomēr uz Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlēm Valters solījies būt izlases rindās.

Atgādinām, ka pagājušajā gadā Kristaps Valters dabūja nopietnu kājas traumu, kā dēļ nevarēja palīdzēt Latvijas valstsvienībai Eiropas čempionāta finālturnīrā, kā arī palika bez līguma ar Itālijas klubu "Legea Scafati". Sezonas otrajā pusē viņš pievienojās Krievijas klubam „Triumf", kura rindās aizvadīja astoņas spēles. Tomēr martā Valters atkal guva kājas savainojumu un tikai tagad ir pilnībā izveseļojies.

„Alta Gestion Fuenlabrada" pagājušajā sezonā ACB līgas regulārajā čempionātā 18 komandu konkurencē ieņēma 13.vietu, 34 spēlēs izcīnot 13 uzvaras un piedzīvojot 21 zaudējumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!