Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) pagājušās sezonas čempionvienība "TTT Rīga" trešdien "Arēnā Rīga" FIBA Eirolīgas grupas turnīra spēlē ar 48:89 (9:27, 18:17, 6:22, 15:23) pārliecinoši zaudēja Gundara Vētras trenētajam Maskavas klubam CSKA no Krievijas.

"TTT Rīga" komandas labā Esense Kārsone guva 12 punktus, bet Tatjana Troina izcēlās ar deviņiem punktiem. CSKA vienībā rezultatīvākā spēletāja ar 19 gūtajiem punktiem bija Anna Votersa, bet 17 punkti bija Keitijas Duglasas rēķinā.

Spēle "TTT Rīga" komandai iesākās nesekmīgi, jo pāris minūšu laikā mājinieces nonāca zaudētājos ar 0:9. Pirmos punktus Rīgas kluba spēlētājas guva tikai pirmās ceturtdaļas vidū, kad soda metienu realizēja Troina. Arī turpinājumā izpaudās CSKA vienības pārsvars un pēc pirmās ceturtdaļas "TTT Rīga" zaudēja ar 9:27.

Otrajā ceturtdaļā spēles gaita bija izlīdzinājusies, tomēr tā ritēja ar CSKA komandas pārsvaru. "TTT Rīga" spēlētājas bija sakārtojušas savu spēli uzbrukumā, un līdz pirmā puslaika izskaņai rezultāta starpību padarīja mazliet pieklājīgāku - 27:44. Pirmajā puslaikā "TTT Rīga" klubs aizmeta garām visus deviņus trīspunktu metienus.

Mača trešajā ceturtdaļā CSKA pilnībā nodemonstrēja savu pārākumu gan uzbrukumā, gan aizsardzībā. Desmit minūšu laikā "TTT Rīga" spēlētājas spēja gūt tikai sešus punktus, turpretī Maskavas vienība pretinieču grozā sameta 22 punktus. Laukuma saimnieces joprojām nevarēja trāpīt no trīspunktu metiena līnijas. Ceturtdaļas beigu daļā Vētra laukumā sūtīja rezervistes, tomēr rezultātu tas būtiski nemainīja. Pēc trešās ceturtdaļas "TTT Rīga" zaudēja ar 33 punktiem - 33:66. Arī ceturtajā ceturtdaļā nekas īpaši nemainījās un CSKA izcīnīja pārliecinošu uzvaru.

FIBA Eirolīgas jaunās sezonas atklāšanas spēlē "TTT Rīga" savā laukumā pirms nedēļas ar 71:86 piekāpās Ungārijas klubam Šopronas "MKB Euroleasing", savukārt CSKA grupu turnīra pirmajā spēlē ar 96:44 sagrāva Francijas komandu Lilles "Metropole".

Vēl vienā apakšgrupā ar "TTT Rīga" spēlē arī Lienes Jansones pārstāvētais Čehijas klubs Brno "Gambrinus Sika" un Itālijas vienība Venēcijas "Umana Reyer".

Ar Krievijas, Ungārijas un Francijas komandām "TTT/Rīga" spēlēja arī pagājušajā Eirolīgas sezonā, kad desmit spēlēs izcīnīja trīs uzvaras. Toreiz Latvijas klubs palika piektajā vietā un astotdaļfinālā neiekļuva.

Trešās kārtas maču "TTT Rīga" aizvadīs 29.oktobrī, kad viesos tiksies ar "Umana Reyer".

Pēc divu apļu turnīra astotdaļfinālā iekļūs apakšgrupas četras spēcīgākās komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!