Foto: F64
Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) pagājušās sezonas čempionvienība "TTT Rīga" FIBA Eirolīgas spēlē trešdien ar rezultātu 61:57 pieveica Venēcijas komandu "Umana Reyer" no Itālijas, sagādājot pretiniecēm pirmo zaudējumu turnīrā.

imageFoto galerija

Pateicoties uzvarai, "TTT Rīga" saglabā izredzes uz ceturto vietu grupas noslēguma tabulā un iekļūšanu FIBA Eirolīgas astotdaļfinālā.

"TTT Rīga" komandai šis bija trešais panākums astoņos aizvadītajos mačos un B apakšgrupas kopvērtējumā ieņem ceturto vietu. Savukārt "Umana Reyer" vienība ar septiņiem panākumiem astoņās spēlēs saglabāja pirmo vietu sešu komandu konkurencē. Pēc divu apļu turnīra astotdaļfinālā iekļūs apakšgrupas četras spēcīgākās komandas.

Rezultatīvākā Latvijas kluba rindās 18 gūtajiem punktiem bija Tatjana Troina, bet Esense Kārsone guva 17 punktus.

Spēles rezultātu ar precīzu tālmetienu atklāja "TTT Rīga" basketboliste Jeļizaveta Kitizina, bet jau ceturtajā minūtē pirmo reizi vadībā izvirzījās arī "Umana Reyer" spēlētājas. Tomēr vairāk kā četru punktu pārsvaru viešņas iegūt nespēja un pirmā ceturtdaļa noslēdzās ar rezultātu 16:12 "Umana Reyer" komandas labā.

Otrās ceturtdaļas sākumā "TTT Rīga" basketbolistes rezultātu izlīdzināja un arī pārņēma vadību, ko vairs neatdeva līdz pat puslaika beigām. Nerezultatīvā spēlē arī rīdzinieces nespēja iegūt vairāk kā četru punktu pārsvaru un pēc pirmā puslaika bija vadībā ar 30:28.

Šādā mazrezultatīva un kļūdām bagāta spēlē turpinājās viss mačs un neviena no komandām nopietnu pārsvaru iegūt nespēja. Pēc trešās ceturtdaļas rezultāts bija 44:44 un līdzīgi sākās arī ceturtā ceturtdaļa. Tomēr mača pēdējās minūtēs rīdzinieces vairākkārt sekmīgi apturēja itālietes, kuras arī neprecīzi meta no soda metienu līnijas un pusotru minūti pirms mača beigām "TTT Rīga" panāca lielāko pārsvaru spēlē - 59:52. Pretinieces ātri piecus punktus spēja atgūt, tomēr mājinieces uzvaru noturēja, triumfējot ar 61:57.

FIBA Eirolīgas jaunās sezonas atklāšanas spēlē "TTT Rīga" savā laukumā ar 71:86 piekāpās "MKB Euroleasing", bet otrajā spēlē "Arēnā Rīga" ar 48:89 pārliecinoši zaudēja Gundara Vētras trenētajam Maskavas klubam CSKA no Krievijas. Pēc tam Latvijas komanda izbraukumā ar 65:74 piekāpās "Umana Reyer", ar rezultātu 69:67 savā laukumā uzvarēja Latvijas izlases spēlētājas Lienes Jansones pārstāvēto Čehijas čempionvienību Brno "Gambrinus Sika", piektajā mačā ar rezultātu 53:71 viesos zaudēja Francijas klubam Lilles "Metropole", bet pēdējā kārtā Latvijas čempionēm tika piešķirta tehniskā uzvara 20:0 ar laukumā neizgājušo CSKA.

Ar Krievijas, Ungārijas un Francijas komandām "TTT/Rīga" spēlēja arī pagājušajā Eirolīgas sezonā, kad desmit spēlēs izcīnīja trīs uzvaras. Toreiz Latvijas klubs palika piektajā vietā un astotdaļfinālā neiekļuva.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!