Visvērtīgākā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda ir Ņujorkas "Knicks", liecina ietekmīgā žurnāla "Forbes" veiktais pētījums.
„Forbes" pētījumā secināts, ka „Knicks" vērtība ir 613 miljoni ASV dolāru. Otrs vērtīgākais NBA klubs ir Losandželosas „Lakers", kura vērtība esot 584 miljoni ASV dolāru.

Interesanti, ka „Knicks" pēdējos gados nespēj nopietni pretendēt uz NBA čempionu titulu, tāpat „Knicks" ir bijis iesaistīts vairākos skandālos, taču tas netraucē klubam būt populāram un labi pelnošam. Pēdējo reizi „Knicks" uzvarēja NBA „play off" turnīra spēlē 2001.gadā.

Vēl vērtīgāko komandu saraksta sešiniekā iekļuvušas Čikāgas „Bulls" (504 miljoni), Detroitas „Pistons" (480 miljoni), Klīvlendas „Cavaliers" (477 miljoni) un Hjūstonas „Rockets" (469 miljoni).

Lielāko kāpumu „Forbes" sarakstā piedzīvojis Portlendas „Trail Blazers", kura vērtība pieaugusi par 21% un sasniegusi 307 miljonus ASV dolāru. Tiesa, starp 30 vienībām tas dod joprojām tikai 20.vietu sarakstā. Tāpat liels vērtības pieaugums bijis čempioniem Bostonas „Celtics", kuru vērtība no 391 miljona pieaugusi uz 447 miljoniem.

Savukārt lielākais kritums - 13% - ir Ņūdžersijas „Nets" komandai, kuras vērtība ir 295 miljoni (26.vieta sarakstā). Pēdējo, 30.vietu ieņem Milvoki „Bucks", kura vērtība ir 278 miljoni.

Vidēji katrs NBA klubs ir 379 miljonus vērts.

„Forbes" tradicionāli veido vērtīgāko Ziemeļamerikas sporta komandu sarakstus. Iepriekš par amerikāņu futbola vērtīgāko klubu tika atzīts Dalasas „Cowboys" (1,6 miljardi), starp beisbola klubiem līderis ir Ņujorkas „Yankees" (1,3 miljardi), bet Nacionālajā hokeja līgā visvērtīgākais bija Toronto „Maple Leafs" (448 miljoni).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!