Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) pagājušās sezonas čempionvienība "TTT Rīga" trešdien FIBA Eirolīgas pēdējās kārtas spēlē savā laukumā ar rezultātu 77:70 (22:14, 14:20, 19:19, 22:17) uzvarēja Lilles "Metropole" no Francijas.

imageFoto galerija

"TTT Rīga" kluba labā 26 punktus guva Tatjana Troina, Esense Kārsone izcēlās ar 14 punktiem, bet Merikes Andersones kontā bija 11 punkti.

Spēles sākumā "TTT Rīga" nonāca zaudētājos ar 4:7, taču turpinājumā guva desmit punktus pēc kārtas un pirmās ceturtdaļas vidū laukuma saimnieces atradās vadībā ar 14:9. Arī spēles turpinājumā sekmīgāk darbojās "TTT Rīga" spēlētājas, kas pirmajās desmit spēles minūtēs iekrāja astoņu punktu pārsvaru - 22:14.

Otrajā ceturtdaļā "Metropole" spēlētājas kopējām pūlēm atspēlējās un nepilnas divas minūtes līdz pirmā puslaika beigām "TTT Rīga" nonāca zaudētājos ar rezultātu 32:33. Atlikušajā laikā sekmīgāk nospēlēja mājinieces un ceturtdaļas galotnē Kārsone ar precīzu divpunktu metienu atjaunoja "TTT Rīga" vadību - 36:34.

Trešajā ceturtdaļā laukumā ritēja līdzīga cīņa un nevienai no komandām neizdevās iegūt izšķirošo pārsvaru. Pirms pēdējās ceturtdaļas "TTT Rīga" saglabāja divu punktu pārsvaru (55:53). Ceturtās ceturtdaļas sākumā "Metropole" vienība guva septiņus punktus pēc kārtas, izvirzoties vadībā ar 60:55, taču turpinājumā "TTT Rīga" atbildēja ar 14 gūtajiem punktiem pēc kārtas, panākot 69:60. Nākamajās pāris minūtēs Francijas kluba spēlētājas pietuvojās līdz četru punktu attālumam (65:69), taču pašā mačā galotnē "TTT Rīga" labi nospēlēja aizsardzībā, nosargājot savu pārsvaru un izcīnot ceturto uzvaru FIBA Eirolīgas turnīrā.

"TTT Rīga" komanda aizvadītajās desmit spēlēs izcīnīja četras uzvaras un B apakšgrupas kopvērtējumā ieņēma piekto vietu, savukārt "Metropole"ar trim uzvarām ierindojās pēdējā, sestajā vietā. Abas komandas jau pirms šīs spēles bija zaudējušas cerības iekļūt sacensību astotdaļfinālā.

B apakšgrupas turnīra tabulā pirmo vietu ieņēma Venēcijas "Umana Reyer" no Itālijas, otrajā vietā ierindojās Ungārijas klubs Šopronas "MKB Euroleasing, trešajā vietā palika Latvijas speciālista Gundara Vētras trenētais Maskavas CSKA no Krievijas, bet ceturtajā vietā - Latvijas izlases basketbolistes Lienes Jansones pārstāvētā Čehijas komanda Brno "Gambrinus Sika.

Šīs četras komandas turpinās cīņu FIBA Eirolīgas astotdaļfinālā.

FIBA Eirolīgas jaunās sezonas atklāšanas spēlē "TTT Rīga" savā laukumā ar 71:86 piekāpās "MKB Euroleasing", bet otrajā spēlē "Arēnā Rīga" ar 48:89 pārliecinoši zaudēja Gundara Vētras trenētajam Maskavas klubam CSKA no Krievijas. Pēc tam Latvijas komanda izbraukumā ar 65:74 piekāpās Itālijas klubam Venēcijas "Umana Reyer", ar rezultātu 69:67 savā laukumā uzvarēja "Gambrinus Sika", piektajā mačā ar rezultātu 53:71 viesos zaudēja Francijas klubam Lilles "Metropole", pēc tam Latvijas čempionēm tika piešķirta tehniskā uzvara 20:0 ar laukumā neizgājušo CSKA, bet ar 61:57 tās pieveica grupas līdervienību "Umana Reyer".

Ar Krievijas, Ungārijas un Francijas komandām "TTT/Rīga" spēlēja arī pagājušajā Eirolīgas sezonā, kad desmit spēlēs izcīnīja trīs uzvaras. Toreiz Latvijas klubs palika piektajā vietā un astotdaļfinālā neiekļuva.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!