Foto: F64
Latvijas sieviešu basketbola izlases galvenais treneris Ainars Zvirgzdiņš uzskata, ka valstsvienības kapteine Anete Jēkabsone-Žogota uz Sieviešu nacionālo basketbola asociāciju (WNBA) gatavojas doties īstajā laikā.
"Esmu ļoti iepriecināts, jo viņa jūt brīdi, kad vislabāk ir gatava tam. Negatavai braukt nav vērts, bet tagad viņa izaugusi un kļuvusi no parastas spēlētājas līdz augsta līmeņa basketbolistei," sacīja Zvirgzdiņš.

"Tagad komandas brauc pie viņas un piedāvā vietu pamatsastāvā. Anete to ir panākusi, un tagad šis ir padarītā darba rezultāts," stāstīja Zvirgzdiņš. "Zinot Aneti, ticu, ka viņa tur ļoti labi nospēlēs. Gan no gadu, gan pieredzes viedokļa šis ir ļoti pareizs un adekvāts solis."

Jau ziņots, ka Jēkabsone-Žogota savu vēlmi doties uz WNBA ceturtdien izteica "Latvijas Radio 1" raidījumam "Piespēle".

"Beidzot to esmu gatava realizēt. Pašlaik man rit ļoti nopietnas pārrunas ar vienu klubu, kuram taisos pievienoties," izteicās basketboliste. "Uz Maskavas "Dinamo" spēli atbrauca pat trīs komandu treneri, tomēr praktiski jau zinu, uz kuru vienību iet."

Līdz šim WNBA no latvietēm spēlējusi tikai Zane Tamane, kuru 2006.gada jauno spēlētāju izvēles draftā ar 35.numuru izvēlējās Detroitas "Shock" komanda, bet nedaudz vēlāk viņa tika aizvadīta uz Vašingtonas klubu "Mystics". Tamane WNBA nospēlējusi 16 spēles, kurās vidēji mačā guva 1,8 punktus un izcīnīja 1,7 atlēkušās bumbas.

Kā zināms, WNBA sezona norisinās vasarā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!