Bijušais Latvijas basketbola klubu "Ventspils" un "Barons"/LMT galvenais treneris Kārlis Muižnieks būs Latvijas sieviešu basketbola izlases galvenā trenera Ainara Zvirgzdiņa palīgs, apstiprināja pats Muižnieks.

"Trešdien ar Latvijas Basketbola savienību (LBS) parakstīju sadarbības vienošanos un sieviešu izlasē strādāšu līdz šī gada Eiropas čempionāta noslēgumam," sarunā atzina Muižnieks. "Pēc tam skatīsimies, kas būs tālāk un vai turpināt šo sadarbību."

"Es saņēmu dažus interesantus piedāvājumus no dažiem Eiropas klubiem, taču to vārdus tagad nav jēgas atklāt, jo es uzskatu, ka tas jādara, kad līgums ir noslēgts. Tagad pievērsīšos darbam ar sieviešu valstsvienību," piebilda Muižnieks.

Jau ziņots, ka LBS līgumu ar Zvirgzdiņu noslēgusi līdz šī gada Eiropas čempionāta, kas notiks Latvijā, beigām ar iespēju to pēc tam pagarināt.

Zvirgzdiņš un Muižnieks jau iepriekš ir strādājuši kopā. Līdz 2006.gada februārim Zvirgzdiņš bija palīgs "Ventspils" komandā, kurā par galveno treneri strādāja Muižnieks. Pēc tam Zvirgzdiņš darbu atstāja un sāka strādāt sieviešu basketbolā. Tāpat Zvirgzdiņš bijis Muižnieka palīgs Latvijas vīriešu izlasē.

Savukārt Muižnieks "Ventspils" komandas galvenā trenera amatu atstāja pēc 2007.gada sezonas, bet pagājušā gada pēdējā dienā viņš tika atlaists no valsts čempionvienības "Barons"/LMT un kopš tā laika bija bez darba.

Kopā Muižnieks kā galvenais treneris sešas reizes ir uzvarējis Latvijas čempionātā. Savukārt darbu ar Latvijas izlasi Muižnieks sāka 2004.februārī, divas reizes kvalificējoties Eiropas čempionāta finālturnīram. Tomēr abas reizes izšķirošās cīņas tika aizvadītas neveiksmīgi, un 2007.gada rudenī viņš no amata atkāpās.

Jau ziņots, ka Latvijas sieviešu basketbola izlase pirms Eiropas čempionāta pirmo reizi kopā sanāks 27.aprīlī, pirmajā nedēļā aizvadot treniņus Rīgā. Pēc tam no 5.maija nedēļu ilgi treniņi būs Liepājā, tad divas nedēļās komanda atkal trenēsies Rīgā, bet pirms Eiropas čempionāta atkal pārbrauks uz Liepāju. Komandai arī plānotas piecas pārbaudes spēles, no kurām divas būs Rīgā, bet trīs - Liepājā.

Jau ziņots, ka Eiropas čempionāts trijās Latvijas pilsētās Rīgā, Liepājā un Valmierā notiks no 7. līdz 20.jūnijam. Priekšsacīkšu cīņas Latvijas izlase aizvadīs Liepājā, bet izšķirošie mači notiks Rīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!