Foto: F64
Latvijas sieviešu basketbola izlasei gaidāmajā Eiropas čempionātā būs jāiztiek bez Ievas Kubliņas, kurai ir pēdas saišu sastiepums, apstiprināja Latvijas valstsvienības galvenais treneris Ainars Zvirgzdiņš.

Kubliņa hronisko kājas savainojumu atsvaidzināja Čehijas čempionāta finālsērijā aprīļa sākumā.

"Ārsti Kubliņai līdz 7.jūnijam ir aizlieguši skriet, kā arī nodarboties ar lielām fiziskām slodzēm. Šobrīd viņa iziet atveseļošanās kursu. Nedomāju, ka Ieva spēs pilnvērtīgi atgūties līdz Eiropas čempionātam, lai gan dzīvē notiek visādi brīnumi," izteicās Zvirgzdiņš.

Kubliņa pēdējos gados ir viena no izlases līderēm. 2007.gada Eiropas čempionātā viņa vidēji mačā guva 8,4 punktus un izcīnīja 5,2 atlēkušās bumbas, bet Pekinas olimpisko spēļu turnīrā Kubliņa vidēji guva 9,4 punktus un izcīnīja piecas bumbas zem groziem.

Tāpat savainojuma dēļ ar Latvijas izlasi treniņnometnē Liepājā nebija Anetes Šteinbergas. Kopumā izlases kandidātu sarakstā palikušas 18 spēlētājas, no kurām treneru rīcībā pašlaik ir 17, jo Liene Jansone vēl joprojām ir aizņemta Francijas čempionāta finālsērijā.

Garo spēlētāju trūkuma dēļ izlases kandidātu sarakstā iekļauta Anita Teilāne, kura pēdējās sezonas aizvada Vācijas čempionātā, pavēstīja Zvirgzdiņš.

Satikt valstsvienības spēlētājas uz pirmo treniņu bija ieradies Liepājas pilsētas mērs Uldis Sesks, kurš sveica basketbolistes Liepājā un novēlēja tām veiksmi Eiropas čempionātā, tāpat komandai veiksmi novēlēja vietējās sporta skolas meitenes un ar muzikālu veltījumu meitenes uzrunāja dziedātāji Emīls Balcers un Linda Zāģere.

Sākoties treniņam, tā pirmo daļu kopā ar valstsvienības spēlētājām aizvadīja Liepājas sporta skolas zēni un meitenes.

Jau ziņots, ka Latvijas izlases treniņnometne Liepājā turpināsies līdz 16.maijam. Šajā laikā Latvijas sieviešu izlase aizvadīs savus pirmos treniņus Liepājas Olimpiskajā centrā, kā arī savas pirmās divas draudzības spēles pret Lietuvas izlasi.

Pēc mēneša, 7.jūnijā, Latvijā sāksies Eiropas sieviešu basketbola čempionāts. Par tā norises vietu ir izraudzītas trīs Latvijas pilsētas - Liepāja, Valmiera un Rīga, kur tiks aizvadītas finālsacensības.

Latvijas sieviešu basketbola izlase Liepājas Olimpiskajā centrā aizvadīs arī vairākas draudzības spēles pirms gaidāmā Eiropas čempionāta. Kopumā tiks aizvadītas četras spēles, un pirmā no tām notiks 14. maijā, kad Latvijas izlase sacentīsies ar dienvidu kaimiņiem - Lietuvas izlasi. Spēles sākums plkst.19.30.

Dienu vēlāk, 15.maijā, Latvijas izlase aizvadīs atkārtotu spēli ar Lietuvas izlasi, taču šoreiz spēle risināsies aiz slēgtām durvīm, tas nozīmē - bez skatītājiem.

Savukārt no 30.maija līdz 2.jūnijam Liepājas Olimpiskajā centrā norisināsies trīs nacionālo izlašu pārbaudes turnīrs starp Latvijas, Ukrainas un Turcijas komandām. Pirmā spēle gaidāma 30.maijā, kad Latvija spēkosies ar Ukrainas valstsvienību. Spēles sākums plkst.20.15.

Dienu vēlāk, 1.jūnijā, Latvijas meitenēm pretim stāsies Turcijas izlase. Arī šīs spēles sākums plkst.20.15. Savukārt 2.jūnijā savstarpējo spēli aizvadīs Ukrainas un Turcijas sieviešu izlases.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!