Latvijas sieviešu basketbola izlases sniegums Eiropas čempionātā dod kaut ko pozitīvu cilvēkiem Latvijā, kad ir tik grūti laiki, uzskata Latvijas vīriešu basketbola izlases līderis, NBA kluba Goldensteitas "Warriors" centrs Andris Biedriņš.

Biedriņš intervijā Eiropā dzīvojošam amerikāņu žurnālistam Deividam Heinam norāda, ka sieviešu basketbola izlases panākumi ir fantastiski.

"Mūsu komanda ir ļoti laba. Viņas spēlēja olimpiādē. Viņas spēlēs patiešām ļoti labi. Tas ir nepieciešams, īpaši šajos grūtajos ekonomiskajos laikos. Tas ir lieliski, ka cilvēkiem tiek dots kaut kas pozitīvs un viņiem ir, par ko fanot," saka Biedriņš.

Latvijas centra spēlētājs uzsvēra arī komandas līderes Anetes Jēkabsones-Žogotas nozīmi, dodot viņai arī nelielu padomu. "Redzēju pirmās četras spēles un visu laiku domāju, kāpēc viņa katru spēli neizdara vairāk metienus, jo katru reizi, kad viņai ir bumba, viņa gūst punktus vai iedod lielisku piespēli. Dažreiz esmu nikns par to, jo viņai ir labs metiens. Viņa var iet arī uz grozu. Viņa var iemest trīspunktnieku. Viņa var izdarīt laukumā visu, ko var gribēt. Viņa ir īsta līdere."

Savukārt runājot Eiropas vīriešu basketbola čempionāta finālturnīru, kas septembrī notiks Polijā, Biedriņš norādīja, ka šis Latvijas izlasei varētu būt viens no veiksmīgākajiem. "Izskatās, ka šis gads mūsu izlasei varētu būt viens no labākajiem, jo mums ir visi spēlētāji. Tā būs viena no spēcīgākajām izlasēm pēdējā laikā, ja visi sanāks kopā. Nav nozīmes, ka mums grupā ir Krievija, Vācija, Itālija vai Francija. Mūsu komanda nav prognozējama. Pirms diviem gadiem mēs uzvarējām Horvātiju, bet zaudējām Portugālei. Nekad nevar zināt, kas notiks. Tāpēc nav nekādas nozīmes, pret ko mēs spēlējam."

"Mēs vienmēr labāk spēlējam pret spēcīgām izlasēm nekā pret vājākām izlasēm. Domāju, ka mums būs pietiekami motivācijas šajā čempionātā Polijā," piebilst Biedriņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!