Foto: DELFI
Sieviešu nacionālajā basketbola asociācijā (WNBA) ceturtdien debitēja Latvijas izlases līdere Anete Jēkabsone-Žogota, bet viņas pārstāvētā Konektikutas „Sun” ar 53:67 (11:21, 19:16, 12:22, 11:8) zaudēja Indianas „Fever” vienībai.

Latvijas basketboliste nebija „Sun” pamatsastāvā, tomēr laukumā jau savā pirmajā mačā aizvadīja 20:50 minūtes, realizējot abus izpildītos trīspunktu metienus. Divi pustālie viņas metieni bija neprecīzi. Vēl Jēkabsones-Žogotas kontā piecas atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, kā arī viena kļūda un trīs personiskās piezīmes.

Mačā izšķirošs bija otrā puslaika sākums, kad piecu minūšu laikā „Sun” basketbolistes nespēja gūt nevienu punktu un „Fever” panāca 62:43 savā labā. „Sun” šī bija pirmā neveiksme pēc trīs uzvarām pēc kārtas un ceturtais zaudējums sezonas astoņās spēlēs. Savukārt „Fever” izcīnīja septīto uzvaru pēc kārtas, kas ir jauns kluba rekords, un arī septīto uzvaru deviņās spēlēs.

Jēkabsone-Žogota ir otrā Latvijas basketboliste, kura spēlē WNBA. Pirms viņas tas 2006.gadā izdevās arī Zanei Tamanei, kuru 2006.gada draftā ar 35.numuru izvēlējās Detroitas "Shock", bet pēc tam aizmainīja uz Vašingtonas "Mystics".

"Mystics" komandas rindās Tamane aizvadīja 16 spēles, vidēji mačā gūstot 1,8 punktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!