Foto: DELFI
Latvijas sieviešu basketbola izlases spēlētājas ir gatavas sadarboties ar jebkuru speciālistu, kuru valstsvienības galvenā trenera amatā iecels Latvijas basketbola savienība (LBS), intervijā izdevumam "Sporta Avīze" sacīja izlases kapteine Gunta Baško.

"Kādu treneri iecels, ar to arī strādāsim," izteicās Baško, piebilstot, ka viņa nejūtas pietiekami kompetenta, lai nosauktu kādu konkrētu kandidātu galvenā trenera amatam.

Jau ziņots, ka jūnijā Latvijā norisinājās Eiropas sieviešu basketbola čempionāts, kurā mājiniecēm neizdevās nodrošināt vietu nākamā gada pasaules čempionātā. Latvijas izlase pēc uzvaras ar rezultātu 67:59 pār Slovākiju ierindojās septītajā vietā, bet ceļazīmi uz pasaules čempionātu ieguva pirmo piecu vietu ieguvējas.

Ceturtdaļfinālā Latvijas izlase dramatiskā cīņā ar rezultātu 64:69 pagarinājumā piekāpās Krievijas basketbolistēm, bet pusfinālā par 5.-8.vietu ar 66:68 pagarinājumā zaudēja arī Itālijas valstsvienībai, pēc kā no sava amata nolēma atkāpties Latvijas valstsvienības galvenais treneris Ainars Zvirgzdiņš.

Pēc Zvirgzdiņa atkāpšanās presē izskanēja baumas, ka viņš pēc spēlēm asi un pat rupji lamājis izlases spēlētājas, kuras nav parādījušas gaidīto sniegumu, tādējādi graujot komandas morālo stāju. Tomēr Baško sarunā ar "Sporta Avīzi" atzina, ka šīs baumas ir pārspīlētas.

"Zvirgzdiņa lamāšanās necenzētiem vārdiem ir ļoti stipri pārspīlēta," uzsvēra Baško. "Jā, treneris runā stingrus vārdus, skaļus vārdus, taču ir ļoti liela atšķirība - skarbi vārdi vai lamu vārdi. Uzskatu, ka Zvirgzdiņa stingrība ne visiem ir derīga, viņš reizēm pasaka pārāk spēcīgi."

"Neiebilstu pret stingriem vārdiem, bet ne tik stingriem," piebilda Baško. "Kā domā pārējās spēlētājas, nevaru pateikt. Pret Zvirgzdiņu kā treneri vispār nevar būt nekādu iebildumu, jo tieši viņš mūs sagatavoja iepriekšējam čempionātam un Olimpiādei."

Runājot par Latvijas izlases sastāvu un konkurētspēju nākamajos gados, Baško izteicās, ka šobrīd to nav iespējams prognozēt, jo tas lielā mērā ir atkarīgs no katras spēlētājas pieņemtajiem lēmumiem un prioritātēm dzīvē.

"Galvenais, lai mums visām ir laba veselība, un pēc gada redzēsim, vai vēlēsimies spēlēt," teica Baško. "Katrai dzīvē ir jāizvēlas savas prioritātes. Es pagaidām vēlos turpināt spēlēt basketbolu, taču nenoliegšu, ka tuvāko gadu laikā vēlos nodibināt ģimeni. Varbūt divu, varbūt trīs vai piecu gadu laikā, bet es to vēlos."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!