Izloze ir izloze, bet vairāk ir jādomā par savu spēli, pēc Eiropas vīriešu basketbola čempionāta izlozes teica Latvijas izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis.

Jau ziņots, ka Latvijas izlase tika ielozēta B grupā, kurā vēl būs Serbija, Itālija, Izraēla, Francija un Vācija.


"Izloze ir izloze. Pirms izlozes, nezinot, ka Slovēnija nevarēs būt ar mums vienā grupā uzrakstīju savas vēlmes – nu par 80% uzminēju D grupu, kurā vēlējos būt.... Bet patīk arī šī grupa, nav nekāda vaina," teica Bagatskis.

Izlozes beigās, kad pēc nosacījumiem jau bija zināms, ka Latvija būs B vai C grupā, Bagatskis vēlējies B grupu.

"Ar Franciju normāli spēlējām iepriekšējā čempionātā, Vāciju tur uzvarējām, ar Izraēlu un Itāliju spēlējām kvalifikācijā, itāļus pat uzvarējām... Ir normāli. Kā jau teicu pirms izlozes, nevajag domāt par to, kas ir pretinieki un kādi tur ir uzvārdi. Vajag domāt par savu spēli," īpaši sarūgtināts par smago izlozi nebija "Jā, gribēju varbūt pret Krieviju, Slovēniju, arī Lietuvu spēlēt. Lietuviešus ļoti labi zinu, arī krievu un slovēņu basketbolu.

Bagatskis atklāja, ka izloze koriģēs sagatavošanās plānus, konkrētāk pārbaudes spēles. "Bija plānots spēlēt Vācijā, tagad turnīrā nepiedalīsimies. Gribējām ar Serbiju, tas arī atkrīt... Nekas, skatīsimies, un sāksim visu no nulles."

Iespējams, ka Latvijas izlase spēlēs Turcijā pazīstamajā "Efes Pilsen" turnīrā, bet pilns pārbaudes spēļu grafiks varētu kļūt zināms nedēļas laikā.

Runājot kopumā par izlozi, Bagatskis uzsvēra, ka finālturnīrs nebūs viegls nevienam. "Priekšsacīkstēs sešās dienās komandām būs piecas spēles. Tas būs pārbaudījums visiem. Jā, A grupa ir smaga, ja tur vēl būtu tikusi Itālija, tā būtu nāves grupa."

Bagatskis uzsvēra, ka Latvijas izlasei plus varētu būt līdzjutēji. "Sestais spēlētājs mums būs ļoti vajadzīgs.".




Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!