Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas basketbola izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis kļuvis par Gruzijas komandas Tbilisi "Sokhumi" galveno treneri, vēsta Gruzijas mediji.

Kā vēsta Gruzijas mediji, līdzšinējais "Sokhumi" komandas galvenais treneris Važa Kvarachelija turpmāk būs Bagatska palīgs.

Bagatskis jau ieradies Gruzijā, kur noskatījās savas jaunās komandas pēdējo spēli.

Gruzijas čempionāta kopvērtējumā "Sokhumi" komanda ar septiņām uzvarām 12 spēlēs pašlaik ieņem sesto vietu.

Bijušais Latvijas izlases spēlētājs Bagatskis trenera karjeru sāka 2005.gadā kā Latvijas kluba "Barons"/LU spēlējošais treneris, bet 2006.gada martā viņš tika apstiprināts par Lietuvas komandas Kauņas "Žalgiris" galveno treneri. Kauņas komanda Bagatska vadībā 2006.gadā triumfēja Lietuvas čempionātā un Baltijas Basketbola līgā.

"Žalgiris" galvenā trenera amatu Bagatskis pameta 2007.gada decembrī, bet pēc tam kļuva par Latvijas vienības "Valmiera" galveno treneri. Tomēr 2009.gada jūnijā "Valmiera" ekonomiskās krīzes iespaidā nolēma neturpināt sadarbību ar Bagatski, kurš pārcēlās uz Krieviju un kļuva par Krasnojarskas "Jeņisej" galveno treneri, taču pagājušā gada martā viņš zaudēja darbu "Jeņisej" komandā.

Par Latvijas izlases galveno treneri Bagatskis tiks apstiprināts 2010.gada februārī.

Kā ziņots, pagājušajā gadā notikušajā 2011.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā Latvijas izlase A apakšgrupā izcīnīja ceturto vietu, nekvalificējoties finālturnīram un pat ne papildu kvalifikācijas turnīram.
Tomēr Starptautiskās Basketbola federācijas Eiropas nodaļas ("FIBA Europe") izpildkomitejas sēdē negaidīti tika nolemts paplašināt Eiropas čempionāta dalībkomandu skaitu no 16 līdz 24 jau no šogad Lietuvā paredzētā turnīra. Līdz ar to sacensībām kā pēdējā kvalificējās arī Latvija.

Jau vēstīts, ka kvalifikācijas turnīrā Latvijas izlasei nepalīdzēja daudzi pēdējos gados vadošie spēlētāji, bet laukumā devās salīdzinoši ļoti jauna komanda. Tomēr Bagatskis vairākas reizes ir uzsvēris, ka Eiropas čempionāta finālturnīrā komandas kodolu veidos tie spēlētāji, kas izcīnīja vietu izlasē.

Latvijas izlase Eiropas čempionāta finālturnīrā spēlēs vienā apakšgrupā ar Serbijas, Vācijas, Francijas, Izraēlas un Itālijas valstsvienībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!