Foto: DELFI
Latvijas izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis neizslēdz iespēju diskvalificētajiem basketbolistiem Kristapam Valteram un Armandam Šķēlem iekļauties valstsvienības darbā un pretendēt uz spēlēšanu Eiropas čempionāta (EČ) finālturnīrā.

Šķēle aizvadīja pēdējos gados labāko sezonu, un arī Kristapam Valteram sezona Eiropā spēcīgākajā līgā Spānijā izdevās, intervijā Latvijas Televīzijā pauda Bagatskis. Viņš teica, ka izlases sastāva komplektēšanas jautājumi ir aktuāli katru dienu, un tiek nemitīgi paturēti prātā.

Ar Šķēles palīdzību "Kalev/Cramo" maijā izcīnīja Igaunijas čempionu titulu, savukārt Kristaps Valters Spānijā regulāro sezonu "Fuenlabrada" sastāvā noslēdza kā ceturtais labākais rezultatīvu piespēļu dalītājs ACB līgā.

Vēl janvārī Bagatskis par nepamatotām nosauca runas, ka pēc 2009. gada EČ Latvijas izlasē diskvalificētajiem spēlētājiem sodu varētu atcelt. Kristapam Valteram arvien ir spēkā diskvalifikācija uz trim, bet Šķēlem - uz diviem gadiem.

Bagatskis arī ir pārliecināts, ka Latvijas izlase nav Eiropā sliktāka par konkurentiem, lai gan tai nav tādu panākumu kā, piemēram, Lietuvai. Par absurdiem Bagatskis uzskata citvalstu treneru apgalvojumus, ka latviešiem jāmācās spēlēt aizsardzībā, un ārzemnieku vērtējumu viņš neuzskata par objektīvu.

EČ finālturnīrs notiks no 31.augusta līdz 18.septembrim Kauņā, Viļņā, Šauļos, Panevēžā, Klaipēdā un Alītā. Latvijas izlase grupu turnīrā spēlēs Šauļos pret Francijas, Serbijas, Itālijas, Izraēlas un Vācijas valstsvienībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!