Foto: F64
2010.gada Latvijas Basketbola līgas (LBL) čempioni "Barons" joprojām nav nokārtojuši finansiālās saistības par 2011.gada sezonu, tāpēc Latvijas Basketbola savienība (LBS) varētu arī nepielaist komandu dalībai LBL nākamajā sezonā.

Kā informē LBS, pagājušās sezonas parādus nebija nokārtojuši četri klubi, kuriem LBS izsūtīja brīdinājuma vēstules, pieprasot parādus samaksāt līdz 2.septembrim. "Norādītajā laikā saistības nokārtoja trīs klubi, izņemot SIA "Basketbola klubs Barons". No šīs organizācijas nav saņemts neviens dokuments, kas apliecinātu vēlmi sadarboties, lai atrisinātu šo situāciju," saka Latvijas basketbola līgu direktors Edgars Abrams.

"Barons" jau iepriekš apliecināja, ka nespēlēs LBL pirmajā divīzijā, tomēr plāno startēt LBL otrajā un trešajā divīzijās. Taču, ja "Barons" nenokārtos parādus, tad, iespējams, LBS varētu arī nepielaist komandu dalībai LBL zemākajās divīzijās.

LBS valde otrdien lems par Latvijas Basketbola līgas 1. un 2.divīzijas, kā arī Latvijas Sieviešu basketbola līgas Nolikumu apstiprināšana 2011./2012.gada sezonai. Līdzdalību Latvijas Basketbola līgas 1.divīzijas čempionātā patlaban apstiprinājuši septiņi klubi ("VEF Rīga", "Ventspils", "Liepājas lauvas", "Valmiera", "Jelgava", "BA Turība" un "Latvijas Universitāte"), no kuriem saņemtas reģistrācijas veidlapas. Par iespēju piedalīties LBL 1.divīzijas turnīrā interesi izrādījuši divi 2.divīzijas klubi. Galīgo lēmumu otrdien pieņems LBS valde.

Vēlmi piedalīties LBL 2.divīzijas turnīrā izteikuši 16 klubi, kuriem nav finansiālu parādu. Ir saņemta arī reģistrācijas veidlapa no biedrības "Basketbola klubs Barons", ko nav parakstījusi kluba oficiāli reģistrētā amatpersona. Par komandu skaitu LBL 2.divīzijā tiks lemts LBS valdes sēdē, šo jautājumu skatot kopā ar LBL1 dalībnieku sastāvu.

Latvijas Sieviešu basketbola līgā līdzdalību apstiprinājušas astoņas komandas – "TTT Rīga", "RTU/Merks", "Latvijas Universitāte", "TTT Juniores", "Daugavpils universitāte", "SK Cēsis", "Liepāja" un Kadetu izlase. Oficiālie pieteikumi jāiesniedz līdz 23.septembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!