Foto: F64
Dalību Latvijas Basketbola līgā (LBL) šobrīd vēl nav apstiprinājusi 2010.gada Latvijas čempionvienība "Barons", informē Latvijas Basketbola savienība (LBS).

LBS valde akceptējusi LBL 2011./2012.gada sezonas Nolikuma vadlīnijas. Dalībnieku sastāvs tiks precizēts pēc 2.septembra, līdz kuram vēl arī vairākiem klubiem jānokārto finansiālās saistības ar LBS.

Salīdzinot ar pērno sezonu, mainīta pamatturnīra izspēles sistēma - divas komandas (VEF Rīga un BK Ventspils) spēlēs divus apļus, pārējās savā starpā spēlēs četrus apļus.

Izslēgšanas turnīrā sistēma būs tāda pati, kā 2011.gada sezonā - piedalīsies sešas labākās komandas, tiks izspēlēti ceturtdaļfināli, pusfināli un finālsērijas.

Komandas pieteikumā vienlaikus varēs atrasties 25 spēlētāji.

Ārzemju spēlētāju kvotas nav mainītas. Uz katru LBL spēli komanda var pieteikt ne vairāk kā trīs spēlētājus, kuri nav Latvijas Republikas pilsoņi. Ja komanda vēlas vienā spēlē izmantot vairāk ārzemniekus tai ir tiesības iegādāties papildu kvotas (par ceturto ārzemnieku - Ls 5000, par piekto - Ls 10 000, par sesto - Ls 15 000).

Koriģētas sankcijas par dažādiem pārkāpumiem, kā arī reklāmas pozīciju sadalījums starp LBL un klubiem.

Latvijas basketbola līgu direktors Edgars Abrams informēja valdi, ka vēlmi piedalīties LBL 1.divīzijas turnīrā apstiprinājuši septiņi klubi -  VEF Rīga, BK Ventspils, Liepājas lauvas, Valmiera, BK Jelgava, BA Turība un Latvijas Universitāte.

Astotais klubs - Barons - nav atsaucis līdzdalību LBL pirmās divīzijas turnīrā, bet pieteicis komandas LBL-2 un LBL-3 turnīriem.

Vairāki klubi nav nokārtojuši finansiālās saistības par iepriekšējo sezonu, tāpēc LBS valde uzdeva direktoram rakstiski brīdināt klubus, ka parādus jānokārto līdz 2.septembrim, lai klubu komandas varētu piedalīties LBL 2012.gada čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!