Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālsērijas izšķirošajā, septītajā spēlē piektdien "Barons" komanda savā laukumā Daugavas sporta namā (DSN) ar rezultātu 78:71 (20:18, 13:16, 28:18, 17:18) pieveica "VEF Rīga" vienību, pēc viena gada pārtraukuma atkal triumfējot LBL čempionātā.

Foto galerija

Visā sērijā līdz četrām uzvarām "Barons" triumfēja ar 4-3.

"Barona" labā 19 punktus guva jamaikiešu leģionārs Oricevejinmi Efedžuku, bet Rinalds Sirsniņš izcēlās ar 15 punktiem. Savukārt "VEF Rīga" rindās Alekss Renfro guva 23 punktus un izcīnīja desmit atlēkušās bumbas, bet Tadža Makuloga rēķinā bija 18 punkti.

Spēle iesākas līdzīgā un arī nervozā cīņā, tomēr "VEF Rīga" komandai izdevās iegūt vadību ar 9:4. "Barons" spēlētāji ilgi nespēja atspēlēties, līdz trīs minūtes pirms pirmās ceturtdaļas beigām Helmanis realizēja trīspunktu metienu un "Barona" komandu pirmo reizi izvirzīja vadībā. Līdz ceturtdaļas izskaņai ritēja līdzīga cīņa un laukuma saimnieki to noslēdza ar divu punktu pārsvaru - 20:18.

Arī otrajā ceturtdaļā turpinājās spraiga cīņa, kurā "Barons" turējās 3-4 punktu attālumā no pretiniekiem. Abas komandas daudz kļūdījās un spēle nebija ļoti rezultatīva, tomēr "VEF Rīga" pakāpeniski samazināja "Barona" pārsvaru, bet divas sekundes pirms pirmā puslaika beigām Arnis Labucks ar diviem precīziem soda metieniem atjaunoja vadību "VEF Rīga" komandai - 34:33.

Trešās ceturtdaļas sākumā "Barons" guva astoņus punktus pēc kārtas un iekrāja septiņu punktu pārsvaru, bet vēlāk laukuma saimnieki atradās vadībā arī ar deviņiem punktiem - 47:38. Turpinājumā nelielu izrāvienu veica "VEF Rīga" un pietuvojās līdz 43:47, taču tad "Barons" četru minūšu laikā veica izrāvienu 14:4 un ieguva jau 13 punktu pārsvaru. Līdz trešās ceturtdaļas beigām "VEF Rīga" četrus punktus atguva un "Barona" pārsvaru samazināja līdz deviņiem punktiem - 52:61.

Ceturtās ceturtdaļas pirmajās piecās minūtēs "Barons" saglabāja 9-11 punktu pārsvaru, bet turpinājumā "VEF Rīga" pakāpeniski deldēja pretinieku pārsvaru un divas ar pusi minūtes pirms mača pamatlaika beigām "Barons" bija vadībā vairs tikai ar 71:68. Spēles izšķirošajās minūtēs ritēja nervoza cīņa un spēlētāji līdz pēdējam cīnījās par katru bumbu, taču punkti netika gūti.

Mača izšķirošais pavērsiens notiks 27 sekundes pirms spēles beigām, kad Aigars Vītols iemeta divpunktu metienu un "Barons" ieguva piecu punktu pārsvaru, ko "VEF Rīga" komandai vairs nebija pa spēkam atspēlēt.

Par LBL finālsērijas vērtīgāko spēlētāju pelnīti tika atzīts Efedžuku.

Kā ziņots, sērijas pirmajā spēlē, kas notika DSN, "VEF Rīga" uzvarēja ar rezultātu 90:82, otrajā spēlē regulārā čempionāta spēcīgākā vienība "Barons" "Arēnā Rīga" revanšējās ar rezultātu 73:70, bet trešajā mačā, kas arī tika aizvadīts DSN, "Barons" vienība bija pārāka ar 82:75.

Savukārt Olimpiskajā sporta centrā (OSC) aizvadītajā ceturtajā mačā "VEF Rīga" revanšējās ar 82:79, piektajā spēlē "Barons" DSN uzvarēja ar rezultātu 81:77, bet sestajā mačā "VEF Rīga" revanšējās ar 85:74.

Jau ziņots, ka divas Rīgas komandas finālsērijā iepriekšējo reizi spēlēja 2008.gadā, kad "Barons" pārspēja "ASK Rīga" vienību. Tieši 2008.gadā "Barons" pirmo reizi ieguva LBL zelta godalgas, bet atjaunotā "VEF Rīga" komanda iepriekš labāko trijniekā nebija tikusi.

Pagājušajā sezonā LBL turnīrā astoto reizi komandas vēsturē triumfēja "Ventspils" vienība, kas dramatiskā sērijā pārspēja "Baronu" ar rezultātu 4-3. Toreiz izšķirošajā mačā uzvarētājs tika noskaidrots tikai pagarinājumā. Šogad ventspilnieki nespēja pārvarēt pusfinālu, kurā ar 2-3 piekāpās "VEF Rīga" komandai. Savukārt otrajā pusfinālā "Barons" ar 3-0 pārliecinoši pieveica "Valmieras" vienību.

"Barons" un "VEF Rīga" šosezon ieņēma pirmās divas vietas LBL regulārajā čempionātā. Abos mačos toreiz uzvarēja "Barons", kas sākotnēji bija pārāks ar 86:82, bet regulārās sezonas pēdējā mačā sagrāva pretiniekus ar 90:72.

Kā vēstīts, trešo vietu šosezon LBL ieguva "Ventspils", kas spēļu sērijā ar 3-0 uzvarēja "Valmieras" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!