Latvijas basketbola līgas (LBL) komandas "Valmiera" sastāvā atgriezies saspēles vadītājs Raimonds Gabrāns un uzbrucējs Pāvels Veselovs, portālu "Delfi" informēja kluba vadība.

Abi spēlētāji 2010./2011.gada sezonu veiksmīgi aizvadīja tieši "Valmiera" komandā. Ar spēlētājiem līgumi noslēgti uz vienu sezonu.

Gan 28 gadus vecais Gabrāns, gan 29 gadus vecais Veselovs iepriekšējo sezonu aizvadīja Kiprā. Gabrāns kopā ar Raiti Grafu spēlēja Igora Miglinieka trenētajā Limasolas "Apollon" klubā, kurš sezonu noslēdza dalītā 3./4. vietā, izslēgšanas spēļu pusfināla sērijā piekāpjoties nākamajiem valsts čempioniem "Etha". Savukārt Veselovs ar "Keravnos Strovolou" izcīnīja sudraba medaļu Kipras līgā. 207cm garā latviešu uzbrucēja pārstāvētā komanda piedalījās arī Eiropas Izaicinājuma kausa turnīrā, kurā Pāvels laukumā vidēji pavadīja 17 minūtes un guva astoņus punktus.

"Šobrīd komandas komplektācija tuvojas noslēgumam, esam vēl trešā numura jeb vieglā uzbrucēja pozīcijas spēlētāja meklējumos. Ir vairākas kandidatūras un tuvākajās dienās arī šis jautājums tiks atrisināts," atklāja "Valmiera" ģenerālmenedžeris Mārtiņš Bērziņš "Ir gandarījums, ka izdevās panākt vienošanos ar spēlētājiem, kuri kluba krāsas ļoti veiksmīgi ir pārstāvējuši jau iepriekš, turklāt divi no viņiem ir vietējās sporta skolas audzēkņi. Jaunība, talants un vēlme sevi apliecināt, ko varētu minēt attiecībā uz Kaufmani un Krūmiņu, un pieredze, līdera dotības un milzīga pašatdeve – kā varētu raksturot Veselovu un Gabrānu, ceru, ka būs veiksmīga un rezultatīva kombinācija."

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā komandai pievienojās divi valmierieši – Jānis Kaufmanis un Kalvis Krūmiņš. Komanda gatavošanos sezonai Vidzemes Olimpiskā centra sporta bāzēs galvenā trenera Vara Krūmiņa vadībā uzsāka jau vakar, 1.augustā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!