Foto: DELFI.ee

Basketbolists Armands Šķēle, kurš šogad bija atgriezies Latvijas vīriešu valstsvienības kandidātu vidū, sestdien ievietots slimnīcas intensīvās terapijas nodaļā, jo atkal saslimis ar meningītu, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Ar šo bīstamo slimību Šķēle saslimis trešo reizi pēdējo pāris gadu laikā.

Armanda Šķēles brālis Aigars savā tvitera kontā svētdien raksta, ka basketbolista veselības stāvoklis svētdien ir uzlabojies.

Iepriekšējo reizi Šķēle ar meningītu bija saslimis 2010.gada sākumā un toreiz sportists divas dienas atradies bezsamaņā. Pēc tam viņam tika veikta operācija, lai novērstu turpmākus saslimšanas draudus.

"Man galvā ir kāda anomālija, kas šo slimību izraisa. Tā ir veiksme, ka pēc otrā meningīta nav nekādu komplikāciju," pirms diviem gadiem Šķēle stāstīja intervijā žurnālam "Ieva". "Ārsti strikti pateica, ka operāciju ilgāk nedrīkst atlikt. Ja trešo reizi saslimšu, tas var beigties ļoti slikti."

Šķēle šogad izlasē atgriezās pēc diskvalifikācijas izciešanas. Tagad kļuvis skaidrs, ka viņš šogad nevarēs piedalīties Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā.

Latvijas izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis atklājias, ka Šķēlem slikti palicis pēcpusdienā. "Pēc pirmās treniņu nedēļas paguvu nopriecāties par Armanda sportisko formu un taktiskajiem variantiem, ko komandai pavērtu viņa līdzdalība. Iznāk, ka pierunāju nelaimi... Sestdien no rīta bija treniņš, bet dienas vidū Armandam parādījušās veselības problēmas, viņš vērsies pie ārstiem un izrādījās, ka slimība ir ļoti nopietna. Pēc aģenta vārdiem, ka ja viss būs normāli, nākamās divas nedēļas Šķēlem nāksies pavadīt slimnīcā, bet par trenēšanos nedrīkstēs domāt vēl vēl 4-5 nedēļas pēc tam. Taču jāņem vērā, ka šis viņam jau ir trešais meningīts... Novēlēsim atveseļoties. Par basketbolu varēs domāt pēc tam."

"Aizsargu līnijā mums konkurence jau tā bija simboliska un nu rindas sarukušas vēl vairāk. Konkrētu risinājumu man vēl nav. Aprunāšos ar saviem palīgiem un U20 izlases treneriem. Pagaidām Valmierā trenēsies 14 spēlētāji," par radušos nepatīkamo situāciju izlases rindās teica Bagatskis.

Kā ziņots, pirms nedēļas Šķēle vienojās ar Igaunijas čempionvienību Tallinas "Kalev/Cramo", ka arī nākamo sezonu aizvadīs šajā komandā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!