Foto: F64
Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns pirmdien tika atzīts par 2010.gada 12.labāko Eiropas jauno basketbolistu, vēsta Starptautiskās Basketbola federācijas Eiropas nodaļa ("FIBA Europe").

Bertāns fanu balsojumā ar 5737 balsīm palika septītajā vietā, bet ekspertu balsojumā viņam 11.vieta, kas summā deva 12.pozīciju.

Tikmēr pirmo vietu samērā negaidīti ieguva čehs Jans Veselijs, kurš apsteidza iepriekšējo trīs gadu aptaujas uzvarētāju, spāņu jauno talantu Rikiju Ruvio. Šie divi basketbolisti saņēma pārliecinoši lielākos balsu skaitus ekspertu vērtējumā, kurš ir noteicošais. Trešajā vietā aptaujā palika lietuvietis Jons Valančūns.

Veselijs pēdējos gados veiksmīgi iesaistījies pieaugušo basketbolā, un pagājušajā sezonā viņš palīdzēja Belgradas "Partizan" komandai sasniegt ULEB Eirolīgas finālčetrinieka sacensības.

Aptaujā piedalījās basketbolisti, kuri dzimuši 1990.gadā vai agrāk. Dāvis Bertāns ir dzimis 1992.gadā, tāpēc uz Eiropas labākā jaunā spēlētāja titulu varēs kandidēt vēl divus gadus.

Kā ziņots, pagājušajā gadā Bertāns palīdzēja Latvijas U-18 izlasei izcīnīt trešo vietu Eiropas čempionātā un tika iekļauts sacensību simboliskajā izlasē.

Eiropas labākā basketboliste tiks paziņota trešdien, bet labākais basketbolists - piektdien.

Kā ziņots, uz labākās basketbolistes titulu kandidē arī Anete Jēkabsone-Žogota, kura šo balvu ieguva 2007.gadā, bet iepriekšējos divos gados viņa balsojumos ieņēma otro vietu. Savukārt 2005.gadā Jēkabsone-Žogota kļuva par labāko Eiropas jauno spēlētāju.

Pagājušajā piektdienā par Eiropas labāko jauno basketbolisti tika atzīta saspēles vadītāja Nika Bariča no Slovēnijas, bet Sabīne Niedola ieņēma ceturto vietu. Niedola labākās jaunās basketbolistes titulam izvirzīta trešo gadu pēc kārtas. Pirms diviem gadiem viņa ieņēma septīto vietu, bet pērn palika devītā. Savukārt sestā labākā jaunā basketboliste pagājušajā gadā bija Elīna Babkina.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!