Latvijas jaunajam basketbolistam Dāvim Bertānam prestižajā "Nike Hoop Summit" izdevies uzspēlēt ar viņa paaudzes labākajiem basketbolistiem, intervijā portālam "nbadraft.net" atzina pats Bertāns.

Kā zināms, aprīļa sākumā latvietis sekmīgi piedalījās prestižajā "Nike Hoop Summit" mačā, kurā labākie ASV vidusskolnieki spēlēja ar ārzemniekiem.

"Līdz šim vēl ne reizi nebiju bijis ASV un turklāt piedalījies tādā turnīrā kā "Nike Hoop Summit"", skaidroja Bertāns. "Nekad man vēl nebija izdevies doties uz jauniešu talantu nometnēm, jo vienmēr sezonas beigās esmu bijis vajadzīgs savai komandai."

""Nike Hoop Summit" man izdevās uzspēlēt ar manas paaudzes labākajiem basketbolistiem. Šī nometne bija patiešām labi noorganizēta," atzina Bertāns.

"Šajā nometnē lielu iespaidu atstāja fakts, ka mēs bijām no dažādām valstīm. Sanākot kopā, mēs spēlējām kā viena vienota komanda, bez nekādas augstprātības. Šis fakts man spilgti iespiedās atmiņā - mēs par komandu kļuvām septiņu dienu laikā," atceras Bertāns.

Kā ziņots, Bertāns aprīļa beigās pieteicās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftam, tādā veidā kļūstot par pirmo latvieti, kurš pieteicies jauno spēlētāju izvēles draftam, kopš 2004.gadā Goldensteitas "Warriors" ar kopējo 11.numuru izvēlējās Andri Biedriņu.

Tomēr Bertāns arī paskaidroja, ka vēl nav pārliecināts, vai vēlas piedalīties šī gada draftā, jo tas ir atkarīgs no viņa aģenta lēmuma.

"NBADraft.net" prognozē, ka Bertānu varētu izvēlēties pirmās kārtas beigās vai otrās sākumā. Jāpiebilst, ka otrajā kārtā izvēlētajiem basketbolistiem nav garantēti līgumi ar komandām.

18 gadus vecais Bertāns atzina, ka viņa sapnis vienmēr ir bijis spēlēt NBA, taču piebilda, ka spēlēt pasaules spēcīgākajā līgā viņš varētu būt gatavs pēc diviem gadiem.

Kā minēts, pagaidām draftam pieteikušies tikai nedaudz vairāk par desmit ārpus ASV dzimuši basketbolisti.

Kā ziņots, Bertāns šo sezonu iesāka Latvijas čempionvienības "Barons/O!Karte" sastāvā, taču 12.novembrī, pēc sportista 18 gadu jubilejas, viņš devās uz Slovēniju, lai parakstītu ilgtermiņa līgumu ar Ļubļanas "Union Olimpija" vienību.

"Šī sezona man ir izdevusies salīdzinoši laba. Dažās spēlēs es tieku pie lielāka spēles laika, taču atbildīgākos mačos es laukumā pavadu mazāk minūtes. Tomēr, ja es spēlēju 15 minūtes un vairāk, mans sniegums ir tīri labs," skaidroja Bertāns.

Jau vēstīts, ka Bertāns janvāra sākumā uzvarēja Slovēnijas basketbola čempionāta Zvaigžņu spēles "Slam dunk" konkursā.

Iepriekš tika ziņots, ka Bertāns līgumu ar "Union Olimpija" noslēdzis pēc sistēmas 3+3 gadi.

NBA drafts notiks 23.jūnijā. Pirmās izvēles tiesības ieguvusi Klīvlendas "Cavaliers" vienība.

Savukārt 30.jūnijā Latvijā sāksies pasaules čempionāts basketbolā U-19 vecuma grupā, kurā, visticamāk, piedalīsies gan Bertāns, gan vairāki citi draftētie spēlētāji. Šajā sakarā Bertāns izteicies, ka pat draftēšanas gadījumā viņš noteikti palīdzēšot izlasei čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!