Trešo uzvaru jaunās Adrijas līgas sezonas trešajā spēlē sestdien izcīnīja latviešu basketbolista Dāvja Bertāna pārstāvētā Slovēnijas komanda Ļubļanas "Union Olimpija", kas ar rezultātu 101:93 (34:34, 27:22, 17:26, 23:11) pārspēja Serbijas klubu Belgradas "Crvena Zvezda".

Bertāns laukumā pavadīja piecas minūtes un 30 sekundes, kas bija mazākais spēles laiks no laukumā gājušajiem "Union Olimpija" spēlētājiem, neizpildot nevienu metienu, pieļaujot vienu kļūdu un cīņu noslēdzot ar -2 efektivitātes koeficienta punktiem.

Uzvarētājiem 23 punktus guva Sasu Salins, bet "Crvena Zvezda" komandā ar 30 punktiem izcēlās Adams Morisons.

Ar trijām uzvarām trijās spēlēs "Union Olimpija" atrodas kopvērtējuma otrajā vietā, bet līderpozīcijā ar tādu pašu uzvaru un zaudējumu bilanci ir Izraēlas komanda Telavivas "Maccabi Electra".

20.oktobrī "Union Olimpija" arī aizvadīs pirmo spēli šīs sezonas ULEB Eirolīgas turnīrā, savā laukumā uzņemot Spānijas čempionvienību Barselonas "Regal".

Pagājušajā sezonā "Union Olimpija" aizkļuva līdz Adrijas līgas finālam un Slovēnijas čempionāta finālsērijai, bet abās sacensībās piekāpās Novo Mesto "Krka" komandai.

Pēc tam šovasar Bertānu NBA draftā otrajā kārtā ar kopējo 42.numuru izvēlējās Indiānas "Pacers" komanda, bet uzreiz pēc tam viņš tika aizmainīts uz Sanantonio "Spurs", kas par latvieti bija izrādījusi nopietnu interesi jau iepriekš.

Turpinājumā Bertāns Latvijas U-19 izlasei palīdzēja izcīnīt desmito vietu dzimtenē notikušajā pasaules čempionātā, bet vasaras beigās viņš Latvijas pieaugušo izlases sastāvā startēja arī Eiropas čempionāta finālturnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!