Foto: AFP/Scanpix
Latvijas centra spēlētāja Andra Biedriņa pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Goldensteitas “Warriors” otrdien veikusi maiņas darījumu, kurā iesaistījusi savu līdzšinējo līderi Montu Elisu, kā arī centra spēlētājus Epki Judo un Kvami Braunu, vēsta čempionāta oficiālā mājaslapa internetā.

Pretī “Warriors” vienība no Milvoki “Bucks” saņēmusi Austrālijas centra spēlētāju Endrjū Bogutu un Stīvenu Džeksonu, kurš iepriekš jau spēlējis Goldensteitas komandā.

27 gadus vecais Boguts šobrīd ārstē potītes savainojumu un šajā sezonā aizvadījis tikai 12 spēles, vidēji mačā gūstot 11,3 punktus un izcīnīnot 8,3 atlēkušās bumbas. Kamēr savā karjerā viņš vidēji gūst 12,7 punktus un izcīna 9,3 bumbas zem groziem. 2005.gada draftā “Bucks” komanda viņu izvēlējās ar kopējo pirmo numuru.

Tikmēr otra centrālā maiņas figūra Eliss šajā sezonā vidēji guvis 21,9 punktus, izdarījis sešas rezultatīvas piespēles un izcīnījis 3,4 atlēkušās bumbas.

Tā kā “Warriors” aizmainīja Judo, kurš bija izcīnījis vietu pamatsastāvā, izkonkurējot Biedriņu, un traumēto Braunu, latvietis līdz atgriezīsies Boguts būs sākumsastāva spēlētājs.

Tikmēr Stīvens Džeksons "Warriors" komandā spēlēja no 2007. līdz 2009.gadam, no vidēji karjeras laikā viņš guvis 16,1 punktu, izcīnījis četras atlēkušās bumbas un izdarījis 3,2 rezultatīvas piespēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!