Foto: Mango
Vienīgais latvietis Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) Andris Biedriņš neiebilst atdot savu iesildīto vietu vienības sākumsastāvā, ja tas palīdzēs viņa pārstāvētajai Goldensteitas "Warriors" komandai tikt pie uzvarām, vēsta laikraksta "San Francisco Chronicle" interneta versija.

Biedriņš, kurš iepriekšējās sešas sezonas bija "Warriors" sākumsastāva centra spēlētājs, savas pozīcijas ir atdevis Ekpem Jūdo. Latvietis no rezervistu soliņa uzsācis iepriekšējās divas vienības spēles, bet kluba galvenais treneris Marks Džeksons publiski izteicies, ka plāno Jūdo vietu sākumsastāvā atvēlēt līdz pat sezonas beigām.

"Ja nu vienīgi viņš absolūti kritīs ārā no kopējās bildes," iespējamo Jūdo nosēdināšanu atpakaļ uz rezervistu soliņa skaidro Džeksons, tādējādi dodot mājienu, ka Biedriņš nu ir nonācis pārliecinošās komandas rezervista pozīcijās.

Pats Biedriņš cenšas šo situāciju uztvert ar sapratni, izsakoties, ka viņš neiebilst pret trenera ieviestajām izmaiņām.

"Kā es tā rezultātā jūtos? Es nezinu, kā jūtos," citēts Biedriņš. "Komanda nespēj uzvarēt, tāpēc ir pašsaprotami, ka jāievieš kaut kādas izmaiņas. Tāpēc neiebildu, kad treneris pateica, ka turpmāk spēles sākšu no rezervistu soliņa. Ja tas komandai palīdzēs, man nebūs nekādu problēmu."

Biedriņš šosezon laukumā pavada vidēji 16 minūtes, kas ir mazākais vidējais spēles laiks viņa karjerā. Šajā laikā latvietis vidēji gūst 2,0 punktus un izcīna 4,2 atlēkušās bumbas. Punktus Biedriņš nav guvis jau piecās spēlēs pēc kārtas.

"Cenšos būt labs komandas biedrs, kas ir labākais, ko šādā situācijā var darīt," uzskata Biedriņš. "Nevienam tas nav viegli, taču kā komandai mums jāpaliek vienotiem. Es tāds būšu vienmēr - gan labos, gan sliktos laikos. Tāds ir mans raksturs."

25 gadus vecais Biedriņš treniņos palīdzējis Jūdo apgūt spēli pret augumā raženākiem centra spēlētājiem, taču latvietis ir pārliecināts, ka viņam komandai ir piedāvājams kas daudz vairāk nekā tikai padomnieka pakalpojumi.

"Tā ir, tā patiešām ir. Protams, ka vēlētos labāku sezonu gan sev pašam, gan komandai," piebilda latvietis.

Tikmēr Džeksons izteicies, ka Biedriņš aizsardzībā joprojām demonstrē labu sniegumu. "Ja tu esi augumā ražens spēlētājs, kurš var strādāt aizsardzībā un cīnīties par bumbām, tu vari komandai palīdzēt."
NBA Rietumu konferences kopvērtējumā "Warriors" ar 15 uzvarām 35 spēlēs ieņem 13.vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!