Foto: AP/Scanpix
Latvijas vienīgais basketbolists Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) Andris Biedriņš šosezon realizējis mazāk divpunktu metienu nekā aizvadītā gada pasaules labākais futbolists Lionels Mesi no „Barcelona” komandas guvis vārtus.

Šosezon neveiksmīgi spēlējošais Biedriņš 47 spēlēs pa grozu izdarījis 64 metienus, no kuriem realizējis 39. Viņš uzbrūk ar 60,9 procentu precizitāti. Tikmēr Mesi 32 spēlēs bumbu raidījis vārtos 41 reizi.

Biedriņš vidēji mačā gūst 1,7 punktus un izcīna 3,7 atlēkušās bumbas, kā arī bloķē vienu metienu spēlē. Sezonas laikā viņš guvis 79 punktus. Tāpat viņš realizējis tikai vienu no deviņiem soda metieniem.

Savā labākajā sezonā, kas bija 2008./09.gadā, Biedriņš realizēja 308 no 533 divpunktu metieniem, un 119 no 216 soda metieniem, vidēji mačā gūstot 11,9 punktus un izcīnot 11,2 atlēkušās bumbas.

Šobrīd Latvijas centra spēlētājs atlabst no viegla smadzeņu satricinājuma, kuru guva sestdienas spēlē ar Losandželosas „Clippers” vienību. Paredzams, ka viņš laukumā varētu atgriezties tuvākajā laikā, bet vispirms viņam jāsaņem atļauja no NBA komisijas, kas pārbauda sportistu gatavību spēlēt pēc smadzeņu satricinājuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!