Foto: DELFI
Basketbola kluba "Ventspils" vadība no galvenā trenera amata atbrīvojusi lietuviešu speciālistu Aļģirtu Brazi, kurš ar komandu strādāja kopš šīs sezonas sākuma. Pagaidām galvenā trenera pienākumus turpinās veikt līdzšinējais asistents Guntis Endzels, informēja klubs.

Runas par iespējamo Braža atlaišanu izskanēja jau decembrī, kad intervijā LTV to pieļāva kluba prezidents, Ventspils mērs Aivars Lembergs. Šī ir jau ceturtā BK "Ventspils" galvenā trenera maiņa nedaudz vairāk kā gada laikā. 2009. – 2010.gada maijā tika atlaists Agris Galvanovskis, kuru vietu ieņēma Silvano Poropats. Savukārt viņš amatu zaudēja 2010.gada pavasarī, kad Ventspils komanda neiekļuva Latvijas Basketbola līgas fināla. Sezonas pēdējos mačus komandu vadīja Endzels, bet vasarā tika paziņots, ka šosezon par galveno treneri kļūs Brazis.

Līgumu uz diviem gadiem ar Brazi "Ventspils" noslēdza pirms šīs sezonas, taču jau pirmajā tās pusē mēdza izskanēt neapmierinātība ar speciālista veikumu komandas sagatavošanā nozīmīgām spēlēm. Tāpat minēta neapmierinātība ar neveiksmīgo spēlētāju izvēli, veidojot komandas sastāvu šai sezonai, liecina kluba sniegtā informācija.

Ventspilnieki gan spēja kvalificēties FIBA Izaicinājuma kausa Top16 turnīram, taču tajā pēc pirmajām trim spēlēm ir negatīva bilance - viena uzvara un divi zaudējumi. Latvijas Basketbola līgā (LBL) Braža vadībā komanda izcīnītas 12 uzvaras 14 mačos, taču abi zaudējumi piedzīvoti cīņās pret galveno konkurenti "VEF Juniors". Pēdējais no tiem ceturtdien, kad Rīgā kurzemnieki nespēja izrādīt nekādu pretestību VEFiešiem - 65:93. MasterCard Baltijas Basketbola līgā (BBL) ventspilniekiem Braža virsvadībā 12 uzvaras un četras neveiksmes.

Bijušais Kauņas "Žalgira", Krasnojarskas "Enisey", Sanktpēterburgas "Spartak", Tartu "Rock" un "Alyta" klubu galvenais treneris nu kļuvis arī par bijušo BK "Ventspils" treneri. Darbā ar komandu pagaidām palīdzēs arī "Ventspils" goda treneris un kluba konsultants Armands Krauliņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!