Ar 11 punktiem ULEB Eirolīgas basketbola turnīra pirmā posma noslēdzošajā spēlē izcēlās Latvijas basketbolists Jānis Blūms, palīdzot viņa pārstāvētajai Spānijas komandai Bilbao "Gescrap Bizkaia" nodrošināt vietu turnīra nākamajā kārtā.

"Gescrap Bizkaia" ceturtdien savā laukumā ar rezultātu 77:72 (20:20, 20:14, 18:18, 19:20) pārspēja citu Spānijas klubu Vitorijas "Caja Laboral".

Šajā mačā Blūms laukumā pavadīja 19 minūtes un 50 sekundes, realizējot trīs no četriem tālmetieniem un abus soda metienus, bet garām grozam raidot vienīgo izmesto divpunktu metienu. Vēl viņš izdarīja trīs rezultatīvas piespēles, izcīnīja divas atlēkušās bumbas un izprovocēja trīs noteikumu pārkāpumus, iekrājot arī 17 efektivitātes koeficienta punktus.

"Gescrap Bizkaia" komandas rindās rezultatīvākais šajā spēlē ar 18 gūtajiem punktiem bija Marko Baničs, bet "Caja Laboral" labā 15 punktus guva Milko Bjelica.

Pēc pirmā posma desmit spēlēm “Gescrap Bizkaia" ar piecām uzvarām A grupā ieņem ceturto vietu, turpinot Eirolīgas sacensības.

Atgādinām, ka Eirolīgas otrajā posmā cīnīsies arī latviešu saspēles vadītāja Kristapa Valtera pārstāvētā Spānijas komanda Malagas "Unicaja", bet Slovēnijas vienībai Ļubļanas "Union Olimpija", kurā spēlē Dāvis Bertāns, turnīrs ir noslēdzies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!