Foto: LETA
Basketbola klubs "Ventspils" panācis vienošanas ar Melnkalnes spēlētāju Bojanu Bakiču (Bojan Bakic), kurš pagājušo sezonu aizsāka Ukrainas klubā "Kryvbasbasket", bet vēlāk pievienojās "VEF Rīga" sastāvam, vēsta kluba mājas lapa.

Bakičs ir dzimis 1983. gadā un savu basketbolista karjeru aizsācis savas dzimtās pilsētas Podgoricas (agrāk dēvēta par Titogradu) jauniešu komandas sastāvā. Spēlējot Podgoricas "Budućnost" sastāvā, vairākkārt izcīnījis Serbijas un Melnkalnes čempiona titulus. Tāpat 2008. gadā izcīnīja Melnkalnes kausu. Trīs sezonas spēlējis Eirolīgā. 2005. gadā triumfēja Adrijas līgas turnīrā kopā ar "Budućnost". Savas karjeras laikā spēlējis arī Grieķijas klubos "Marousi"" un "Trikalla", Serbijas klubā "Metalac" un Polijas "Energa Czarni".

BK "Ventspils" galvenais treneris Gundars Vētra, norāda, ka "izvēlējāmies Bakiču vairāku iemeslu dēļ. Pirmkārt, mūsu komandai vajadzēja papildinājumu ārējā līnija. Visupirms skatījāmies latviešu spēlētāju virzienā, tomēr viņi izvēlējās savu karjeru veidot citos klubos, tādēļ nācās meklēt viesspēlētāju. Bakiča kvalitāte, profesionalitāte atbilda mūsu prasībām, kā arī spēlētājam šī nebūs sveša vide. Viņš jau ir šeit spēlējis, pārzina turnīrus, kuros spēlēsim, kā arī komandas. Tā pat novērtējām, ka Bakičam ir jau zināma pieredze, kā arī zināšanas, kas lieti noderēs mūsu gados jaunajai komandai."

Bojans Bakičš komandai pievienosies sestdien un jau 1. un 2. septembrī dosies komandai līdzi uz pārbaudes spēlēm Lietuvā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!