Foto: DELFI
Latviešu saspēles vadītājs Sandis Buškevics otrdien oficiāli parakstījis līgumu ar Irānas basketbola čempionāta superlīgas vienību Teherānas "Azad University" un nepiedalīsies Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfināla sērijā, informē "Prime Athlete Management" basketbola aģents Raivis Ušackis.

"Kad Sandi atbrīvoja no "Ventspils" komandas, mūsu aģentūra viņu uzrunāja un piedāvāja sadarbību," stāstīja Ušackis. "Vēlāk jau mēs aktīvi strādājām un meklējām viņam karjeras turpināšanas iespējas. Jāsaka liels paldies "Liepājas Lauvu" komandai, kura nāca pretim un atlaida Sandi uz Irānu."

Kā zināms, šīs sezonas sākumā Buškevics uz mēnesi ilgu pārbaudes laiku pievienojās latviešu speciālista Kārļa Muižnieka trenētajai Polijas komandai Sopotas "Prokom Trefl", tomēr pēc tam abas puses ilglaicīgu līgumu nenoslēdza. Turpinājumā Buškevics spēlēja Latvijas klubā "Ventspils", bet 2.martā tika atlaists.

Vēlāk saspēles vadītājs pievienojās citai LBL pirmās divīzijas komandai "Liepājas Lauvas", palīdzot tai iekļūt LBL izslēgšanas turnīra pusfinālā. Šajā kārtā liepājnieki sacentīsies ar "VEF Rīga" komandu, turklāt sērija līdz trijām uzvarām sāksies jau otrdien.

"Izvēle nebija liela, jo lielākajā daļā līgu pāreju laiks bija beidzies. Bija atlikusi tikai Irāna un Japāna. Irānas basketbols ir salīdzinoši labā līmenī," pastāstīja Ušackis. "Irānas komandām ir tendence iepirkt basketbolistus uz izslēgšanas spēlēm. Komandas mērķis šajā sezonā ir pacīnīties par godalgotām vietām."

"Irānā ļoti lielu uzmanību pievērš tiem klubiem, kuros basketbolists iepriekš spēlējis. Par Sandi "Azad University" klubs lēmumu pieņēma vienas dienas laikā, un Buškevicam piecu stundu laikā bija jādodas uz Irānu," skaidroja Ušackis. "Redzēsim, kā Sandim veiksies šajā sezonā, un tad jau tālāk domāsim par nākamo sezonu, jo mūsu aģentūras galvenais mērķis ir pārstāvēt basketbolistus no Latvijas un pārējām Baltijas valstīm. Mūsdienās katram sportistam jābūt aģentam."

"Azad University" šobrīd Irānas superlīgā ieņem sesto vietu ar desmit uzvarām 20 spēlēs.

Pagājušajā sezonā komanda izcīnīja piekto vietu Irānas superlīgas čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!