Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Bijušais Latvijas basketbola kluba "ASK Rīga" un Lietuvas izlases galvenais treneris Ramūns Butauts ceturtdien tika apstiprināts par pagājušās sezonas Lietuvas vicečempionu Kauņas "Žalgiris" galveno treneri, vēsta vienības majaslapa internetā.

45 gadus vecais Butauts, kurš ar klubu "Žalgiris" parakstīja līgumu pēc sistēmas "1+1", ieņems Gintara Krapika vietu, kurš pagājušajā piektdienā iesniedza atlūgumu.

Butauta palīgi būs līdzšinējais Krapika asistents Darjus Maskoļūns, kā arī Gvidons Markēvičs.

48 gadus vecais Krapiks vienības "Žalgiris" sistēma pavadījis 17 gadus - gan kā spēlētājs, gan arī kā treneris. "Žalgira" galvenā trenera amatā lietuviešu speciālists sāka strādāt pagājušā gada oktobrī.

ULEB Eirolīgas turnīrā klubs "Žalgiris" pagājušajā ceturtdienā ar rezultātu 55:89 izbraukumā zaudēja Barselonas "Regal" no Spānijas, piedzīvojot septīto neveiksmi pēc kārtas šajā turnīrā. Ar vienu uzvaru astoņās spēlēs "Žalgiris" basketbolisti ieņem dalītu pēdējo vietu savā grupā un jau ir zaudējuši cerības iekļūt turnīra nākamajā kārtā.

Tikmēr "Mastercard" Baltijas Basketbola līgas (BBL) elites divīzijas kopvērtējumā klubs "Žalgiris" patlaban ar desmit uzvarām 11 aizvadītajās spēlēs ieņem otro vietu, savukārt Lietuvas čempionātā Kauņas vienība līdz šim izcīnījusi uzvaras visos astoņos mačos, ieņemot pirmo pozīciju.

Butauts šosezon trenēja Ukrainas vienību "Doņeck", taču 16.decembrī atkāpās no tās galvenā trenera amata.

Butauts par "ASK Rīga" galveno treneri kļuva 2005.gada novembrī. Pirmajā sezonā viņa vadībā rīdzinieki izcīnīja Latvijas čempionāta bronzas medaļas, bet 2007.gadā "ASK Rīga" basketbolisti kļuva par valsts čempioniem, finālsērijā ar 4-2 pieveicot ilggadējo Latvijas čempioni "Ventspili". Pagājušā gada izskaņā viņš atstāja finansiālu problēmu nomocīto Latvijas klubu, bet starpsezonā pieņēma "Doņeck" piedāvājumu.

Savukārt par Lietuvas izlases galveno treneri Butauts kļuva 2006.gada beigās, bet no amata atkāpās pēc nesekmīga snieguma šī gada Eiropas čempionāta finālturnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!