Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) pagājušās sezonas čempionvienības "Cēsis" galvenais treneris Ainars Zvirgzdiņš neilgi pirms šī gada finālsērijas otrās mača ticies ar galveno konkurentu "TTT Rīga" vadību, laikrakstam "Diena" atklājis "Cēsis" kluba prezidents Krišjānis Kļaviņš.

Kā ziņots, piektdien notikušajā otrajā mačā "Cēsis" izcīnīja uzvaru ar rezultātu 62:51, sērijā līdz trijām uzvarām panākot izlīdzinājumu 1-1.

Tomēr pēc mača Kļaviņš paziņoja, ka nākamais zaudējums Zvirgzdiņam būs pēdējais. Pāris stundas pirms mača treneris savā dzīvoklī esot uzņēmis "TTT Rīga" vadību, iespējams, risinot pārrunas par pārcelšanos uz galvaspilsētas vienību.

Tāpat Kļaviņš norādīja uz aizdomīgām trenera darbībām izšķirošajā regulārā turnīra spēlē par pirmo vietu, kurā "Cēsis" cieta smagu zaudējumu, un pirmajā finālspēlē.

"Ja "Cēsis "neuzvarēs atlikušajās divās finālsērijas spēlēs, trenera un kluba ceļi šķirsies," izteicās Kļaviņš.

Jau ziņots, ka sērijas pirmajā mačā "TTT Rīga" uzvarēja savā laukumā ar rezultātu 73:65.

Finālsērijas trešais mačs notiks svētdien Rīgā, un to tiešraidē būs iespējams vērot Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanālā.

Abas finālistes LSBL regulārajā čempionātā šosezon tikās četras reizes, svinot pa divām uzvarām. Sākotnēji cēsnieces izcīnīja uzvaru savā laukumā ar rezultātu 67:52, otrajā spēlē "TTT Rīga" revanšējās ar 64:51, trešajā mačā "Cēsis" uzvarēja izbraukumā ar 70:53, bet ceturtajā mačā "TTT Rīga" pretinieces sagrāva izbraukumā ar 73:48.

"Cēsis" un "TTT Rīga" LSBL finālā spēlē trešo sezonu pēc kārtas. Pagājušajā sezonā čempionātā uzvarēja "Cēsis", bet iepriekšējos divus gadus par čempionēm kļuva "TTT Rīga" basketbolistes.

Kopā "TTT Rīga" basketbolistes finālā spēlē jau desmito gadu pēc kārtas. Iepriekšējos deviņos turnīros rīdzinieces triumfējušas septiņas reizes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!