Foto: F64
Jaunais latviešu basketbolists Dāvis Bertāns uzaicināts piedalīties prestižajā "Nike Hoop Summit" mačā, kurā labākie ASV vidusskolnieki spēlēs ar ārzemniekiem, vēsta pasākuma mājaslapa internetā.

Kā zināms, Bertāns pašlaik pārstāv Slovēnijas vienību Ļubļanas "Union Olimpija".

Ārzemnieku komandas sastāvā iekļauti arī divi Brazīlijas (Rauls Netu, Lūkass Nogueira), Kanādas (Kails Viltjers, Kevins Pangoss) un Polijas (Mateušs Ponitka, Pržemislavs Karnovskis) jaunie basketbola talanti un pa vienam pārstāvim no Horvātijas (Dario Saričs) un Francijas (Evans Fornjē).

Spēle 9.aprīlī norisināsies Portlendā.

2004.gadā identiskā spēlē tika uzaicināts piedalīties latviešu centra spēlētājs Andris Biedriņš, kurš tagad pārstāv Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandu Goldensteitas "Warriors", taču tā vietā izvēlējās Latvijas U-18 izlasei palīdzēt Eiropas čempionāta pusfināla turnīrā, bet 2000.gadā šādā mačā piedalījās Māris Ļaksa.

Bertāns šo sezonu iesāka "Barons/O!Karte" komandas sastāvā, taču 12.novembrī, pēc sportista 18 gadu jubilejas, viņš devās uz Slovēniju, lai parakstītu ilgtermiņa līgumu ar "Union Olimpija" vienību.

Tomēr "Barons/O!Karte" atteicās sportistam izsniegt brīvlaišanas vēstuli, jo Bertāns bija noslēdzis līgumu ar šo komandu.

Pēc ilgām sarunām Latvijas čempionvienībai un basketbolistam janvāra vidū beidzot izdevās atrast kopsaucēju un pārtraukt līguma saistības. Tomēr oficiāli debitēja laukumā Bertāns tikai februāra nogalē.

Iepriekš tika ziņots, ka Bertāns līgumu ar "Union Olimpija" noslēdzis pēc sistēmas 3+3 gadi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!