Foto: EPA/LETA
Par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Goldensteitas "Warriors" latviešu centra uzbrucēju Andri Biedriņu interesi izrādījusi Denveras "Nuggets" komanda, vēsta izdevums "The Denver Post".

Apmaiņā pret Biedriņu "Nuggets" varētu dot Ērlu Smitu vai Kenijonu Mārtinu.

Jau ilgāku laiku tiek runāts par Biedriņa aizmainīšanu, jo "Warriors" neapmierina latviešu centra kritums sniegumā un viņa lielais līgums. 2008./2009.gada sezonā Biedriņš vidēji spēlē guva 11,9 punktus un izcīnīja 11,2 atlēkušās bumbas, kas bija viens no labākajiem rādītājiem līgā, taču pagājušajā sezonā latviešu centra snieguma bija ievērojams kritiens, ko gan iespaidoja arī traumas. Aizvadītajā sezonā latviešu basketbolists vidēji spēlē guva piecus punktus un izcīnīja 7,9 atlēkušās bumbas. Nākamajā sezonā Biedriņš saņems deviņus miljonus ASV dolāru, bet iespaidīgais līgums ar "Warriors" viņam ir uz vēl četrām sezonām.

Visticamāk, "Nuggets" apmaiņā pret Biedriņu piedāvās Mārtinu, kuram palicis viens gads Denveras komandā. Tiesa, viņa alga gan ir 16,5 miljoni ASV dolāru, kas varētu būt viens no šķēršļiem. Tāpat Mārtinam būtu jāiziet speciālas medicīniskās pārbaudes, jo februārī viņam atkārtoti tika veikta ceļgala opereācija.

Pagājušajā sezonā Mārtins vidēji spēlē guva 11,5 punktus un izcīnīja 9,4 atlēkušās bumbas, bet Smita statistikas rādītāji bija 15,4 punkti, 3,1 atlēkusī bumba un 2,4 rezultatīvas piespēles vidēji vienā spēlē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!