FIBA Eiropas kausa turnīrā basketbolā sievietēm ceturtdien triumfēja Latvijas sieviešu basketbola valstsvienības galvenā trenera Georga Dikeulaka trenētais Grieķijas klubs "Sony Athinaikos", kas divu spēļu summā pārspēja Orenburgas "Nadežda" vienību no Krievijas.

Pēc uzvaras pirmajā mačā izbraukumā ar rezultātu 65:57, atbildes mačā savā laukumā "Athinaikos" komanda zaudēja ar 53:57, tomēr tas neliedza tai triumfēt divu spēļu summā ar 118:114.

Atbildes mačā rezultatīvākā "Athinaikos" komandā ar 14 gūtajiem punktiem bija lietuviete Irēna Vizbariene, bet "Nadežda" vienībā 18 punktus guva Monika Karija.

Jau ziņots, ka Dikeulaks par Latvijas izlases galveno treneri tika apstiprināts marta sākumā, bet līgumu ar Latvijas Basketbola savienību (LBS) viņš parakstīja pirms divām nedēļām.

Pusfinālā "Sony Athinaikos" divu spēļu summā ar 124:113 pārspēja citu Krievijas komandu Kurskas "Dinamo". Savukārt "Nadežda" divu spēļu summā ar 143:107 pārliecinoši pieveica Vācijas komandu Zārluī "Royals", kurai ceturtdaļfinālā zaudēja latvietes Aijas Putniņas pārstāvētais Francijas klubs "Mondeville".

2007.gadā FIBA Eiropas kausa turnīrā triumfēja Anetes Jēkabsones-Žogotas pārstāvētais un Ainara Zvirgzdiņa trenētais klubs Maskavas "Dinamo". Toreiz Zvirgzdiņš tikai divas dienas pēc triumfa šajā turnīrā tika apstiprināts par Latvijas izlases galveno treneri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!