Foto: AFI
Latviešu sieviešu basketbola izlases galvenais treneris Georgs Dikeulaks pirmdien notikušajā preses konferencē paziņoja, ka, viņaprāt, Latvijas izlase ir spēcīgākā savā Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra grupā.

Kā ziņots, Latvijas sieviešu basketbola izlases pretinieces 2011.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā būs Serbijas, Rumānijas un Izraēlas valstsvienības.

"Esmu pārliecināts, ka mums ir spēcīgāka komanda grupā, bet tas, protams, vēl ir jāpierāda laukumā," pastāstīja Dikeulaks.

Grieķu speciālists piebilda, ka ierindā ir visas basketbolistes, izņemot Aneti Jēkabsoni-Žogotu, kura Konektikutas "Sun" komandas sastāvā šovasar spēles Sieviešu nacionālajā basketbola asociācijā (WNBA).

Dikeulaks izteica vēmi, iesaistot komandā vairākas jaunas basketbolistes, izveidot 20-25 spēlētāju lielu grupu, kuras jebkurā laikā būtu gatavas palīdzēt Latvijas izlasei.

Jautāts par pārbaudes spēļu skaitu, galvenais treneris pastāstīja, ka pēc viņa pieredzes 9-11 spēles ir optimālais skaits, lai pienācīgi sagatavotos kvalifikācijas turnīram. Dikeulaks arī uzsvēra, ka ir ļoti svarīgi tas, ka tiks spēlēts ar dažādu spēles stilu piekopjošām izlasēm.

Kā ziņots, gatavojoties Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēm, Latvijas izlasei paredzētas desmit pārbaudes spēles, no kurām divas tiks aizvadītas Latvijā - 31.jūlijā Valmierā ar Somijas valstsvienību un 5.augustā "Arēnā Rīga" ar Ukrainas komandu. Tāpat no 15. līdz 17.jūlijam valstsvienība piedalīsies starptautiskā turnīrā Itālijā, bet no 24. līdz 26.jūlijam - turnīrā Turcijā.

"Ir gods būt šajā izlasē, un tagad galvenais ir nodibināt veiksmīgu kontaktu starp galveno treneri un basketbolistēm," pavēstīja Latvijas izlases saspēles vadītāja Kristīna Kārkliņa.

Uzreiz pēc preses konferences Latvijas izlase ar pirmo treniņu uzsāka gatavošanās ciklu Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēm.

Uz šo treniņu pulcējās 15 spēlētājas, bet vēl piecas spēlētājas - Kristīne Vītola, Anete Šteinberga, Liene Priede, Sabīne Niedola un Linda Rubene - treneru redzeslokā ir no U-20 valstsvienības. Viņas komandai varētu pievienoties pēc Eiropas čempionāta, kas no 15. līdz 25.jūlijam norisināsies Liepājā.

Kvalifikācijas turnīra spēles risināsies augustā, katrai grupai izspēlējot divu apļu turnīru. Pirmo oficiālo spēli izlase aizvadīs 14.augustā, izbraukumā tiekoties ar Rumānijas valstsvienību.

Finālturnīram kvalificēsies visu grupu uzvarētāji un divas labākās otro vietu ieguvējas, bet vēl viena ceļazīme tiks noskaidrota speciālā kvalifikācijas turnīrā neilgi pirms finālturnīru sākuma.

Latvijas sieviešu basketbola izlases kandidātes: Elīna Babkina, Anda Eibele, Zane Eglīte, Kristīne Kārkliņa, Santa Dreimane, Gunta Baško, Ieva Veinberga, Anete Horelika, Baiba Eglīte, Dita Krumberga, Liene Jansone, Aija Putniņa, Ieva Kubliņa, Aija Brumermene, Zane Tamane, Kristīne Vītola, Anete Šteinberga, Liene Priede, Sabīne Niedola un Linda Rubene.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!