Foto: AFI
Latvijas sieviešu basketbola izlases jaunais galvenais treneris Georgs Dikeulaks, pirmdien parakstot līgumu ar Latvijas Basketbola savienību, nesolīja ar komandu sasniegt uzreiz augstus mērķus, solot virzīties uz mērķiem soli pa solim.

Dikeulaks, kurš līdz šim bija Grieķijas izlases galvenā trenera palīgs, līgumu ar LBS parakstīja uz vienu gadu ar iespēju līgumu pagarināt vēl uz vienu sezonu. Ierodoties parakstīt līgumu, grieķu speciālists sasveicinājās ar klātesošajiem latviski, apsolot mācīties latviešu valodu.

"Pirms četriem gadiem noslēdzu līgumu ar Grieķijas Basketbola federāciju. Pirmā man spēle kopā ar izlasi bija Rīgā un tagad arī pēdējā mana spēle bija Rīgā, kur Grieķija izcīnīja piekto vietu Eiropas čempionātā," savdabīgo sakritību pieminēja Dikeulaks. "Latvija ir viena no labākajām izlasēm Eiropā un tādai tai ir jāpaliek."

"Jā, izlasei iepriekšējais gads nebija diez ko veiksmīgs, bet tas ir jāaizmirst un jāturpina spēlēt, lai gūtu labākus rezultātus. Turpināšu to darbu, ko iesāka Ainars Zvirgzdiņš un iepriekšējie treneri, neko kardināli nemainīšu," turpināja grieķu basketbola speciālists. "Mērķis ir uzbūvēt komandu un iesaistīt komandā arvien jaunas basketbolistes. Negribu solīt lielus mērķus, uz priekšu jāiet soli pa solim. Tagad mērķis ir uzvarēt Rumāniju [Eiropas čepionāta kvalifikācijas pirmajā spēlē], bet pēc tam izvirzīsim nākamos mērķus."

Dikeulaks negribēja plaš apspriest valstsvienības līderes Anetes Jēkabsones-Žogotas iespējamo nespēlēšanu, jo nevajag "koncentrēties uz vienu spēlētāju" un jādomā ir par to, "kas spēlēs, nevis par to, kas nespēlēs".

Tikmēr izlases jaunais menedžeris Edijs Eglītis atklāja, ka basketbolistes gatavošanos Eiropas čempionāta kvalifikācijai uzsāks 5.jūlijā. Pirms Eiropas čempionāta kvalifikācijas sākuma paredzētas desmit pārbaudes spēles, no kurām četras notiks Latvijā.

2011.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīru Latvijas basketbolistes uzsāks 14.augustā ar spēli Rumānijā, bet vēl atlases ciklā spēlēs pret Izraēlu un Serbiju. Eiropas čempionāta finālturnīrā iekļūs visu grupu uzvarētājas, kā arī divas labākās otro vietu ieguvējas, bet vēl viena ceļazīme tiks noskaidrota papildus kvalifikācijas turnīrā neilgi pirms finālturnīru sākuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!