Foto: Publicitātes foto
Latvijas basketbola izlases kandidāte Elīna Dillona noslēgusi līgumu ar Spānijas augstākās līgas komandu "Gran Canaria".

Pagājušajā sezonā "Gran Canaria" komanda ar desmit uzvarām 26 spēlēs ieņēma devīto vietu Spānijas čempionāta regulārajā sezonā un nekvalificējās izslēgšanas spēlēm.

Dillona pagājušo sezonu uzsāka Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) komandā "Cēsis", bet novembra vidū pievienojās čempionvienībai "TTT Rīga".

"Cēsis" rindās Dillona aizvadīja četras LSBL turnīra spēlēs, vidēji gūstot 11 punktus, izcīnot 9,2 atlēkušās bumbas un izpildot 1,2 rezultatīvas piespēles, savukārt "TTT Rīga" sastāvā LSBL turnīrā viņa aizvadīja četras spēles, vidēji mačā gūstot četrus punktus, izcīnot 2,5 atlēkušās bumbas un izpildot 1,8 rezultatīvas piespēles.

Decembrī basketboliste pievienojās Spānijas komandai Barselonas "Olesa Espanyol", astoņās spēlēs vidēji izceļoties ar 6,4 punktiem un četrām atlēkušajām bumbām.

Vasarā izskanēja runas, ka Dillonu uz savām treniņnometnēm uzaicinājušas divas Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) komandas, bet viņa pievienojās Latvijas izlases treniņnometnei, no kuras gan diezgan ātri tika atskaitīta.

Kā ziņots, Dillona ilgus gadus spēlējusi Latvijas jauniešu izlasēs un bijusi Eiropas U-20 čempionāta bronzas medaļas laureāte 2005.gadā. Tāpat viņa 2006.gadā kļuva par Latvijas čempioni "Avantis/Turība" sastāvā. No 2007.gada līdz 2010.gada vasarai profesionālo basketbolu viņa personisku apvērumu dēļ bija likusi pie malas.

Spānijas sieviešu basketbola čempionātā šosezon no latvietēm spēlēs arī Kristīne Kārkliņa, kura turpinās cīnīties "Cadi La Seu" komandā.

Jaunā Spānijas basketbola čempionāta sezona sāksies 15.oktobrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!