Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) prezidents Bobs Elfinstons ceturtdien izteicās, ka Latvijā spētu sarīkot pasaules čempionātu sievietēm.

"Man ir liels prieks būt šeit. Eiropas čempionāts līdz šim ir noritējis ļoti sekmīgi," atzina Elfinstons. "Latvijas Basketbola savienība (LBS) un tās prezidents Ojārs Kehris ir izdarījuši milzīgu darbu. Priecē, kas šāda līmeņa turnīrs tik augstā līmenī tiek rīkots par spīti globālajai krīzei."

""Arēna Rīga" ir lieliska halle. Mēs redzam ļoti spraigas ceturtdaļfinālu cīņas. Esmu apmierināts arī ar fantastisko skatītāju atsaucību," piebilda Elfinstons.

Uz jautājumu, vai Latvija varētu rīkot arī pasaules čempionātu sievietēm, Elfinstons atbildēja apstiprinoši. "Neskatoties uz to, ka Latvija ir maza valsts, tā varētu rīkot pasaules čempionātu sievietēm. Ne jau valsts izmērs ir svarīgs, bet gan entuziasms. Esmu pārliecinājies, ka Latvijai ar entuziasmu viss ir kārtība, it īpaši attiecībā uz sieviešu basketbolu."

"Pateicos, ka atradāt laiku ierasties Latvijā, lai paskatītos, kādā līmenī notiek Eiropas čempionāts," pret FIBA prezidentu vērās Kehris. "Ceru, ka redzētais uz FIBA atstās iespaidu, lai Latvija tuvākā nākotnē varētu pretendēt uz pasaules sieviešu čempionāta rīkošanu. Mēs vēlētos uzņemt arī Eiropas vīriešu čempionātu, taču sākumā mums varētu uzticēt rīkot pasaules jauniešu čempionātus."

Jau ziņots, ka šāda līmeņa sacensības Latvijā notiek otro reizi vēsturē - 1937.gadā Rīgā notika otrais Eiropas čempionāts basketbolā vīriešiem. Tomēr Eiropas čempionāti basketbolā Latvijā notiek jau trešo gadu pēc kārtas - 2007.gadā Valmierā sacentās kadetes, bet 2008.gadā Rīgā sabrauca labākie Eiropas juniori.

Latvijas izlase Eiropas čempionātā piedalās ceturto reizi (trešo pēc kārtas), un līdz šim labākais sasniegums tai ir bijusi iepriekšējā čempionātā izcīnītā ceturtā vieta.

Kā ziņots, šī gada Eiropas čempionāta priekšsacīkšu cīņas norisinājās Liepājā un Valmierā, bet izšķirošās spēles notiek Rīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!