Izcilais basketbola treneris Fils Džeksons, kurš pēdējos divos gados palīdzējis Losandželosas "Lakers" komandai izcīnīt nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionu titulu, izvairīgi runā par iespējamo trenera karjeras beigšanu.

Džeksons pēc tradicionāli Montanā aizvadītā atvaļinājuma atgriezies Losandželosā un sāks gatavot komandu jaunajai sezonai. Džeksonam līgums ar "Lakers" ir vēl uz vienu sezonu, pēc kuras varētu arī aiziet no basketbola. Tomēr pats speciālists izvairīgi par to runā.

"Nevaru neko teikt. Katru gadu es sezonu uzsāku ar tādu domu, tāpēc ielieku sezonā visu, ko spēju," divdomīgi izteicās Džeksons, par kura iespējamo aiziešanu no basketbola tiek runāts jau vairākas sezonas.

Pagājušajā sezonā "Lakers" otro gadu pēc kārtas kļuva par NBA čempioniem, taču pēc triumfa Džeksons piekrita ievērojamam algas samazinājumam, lai uzlabotu kluba finansiālo situāciju. Basketbola apskatnieki norāda, ka Džeksons vēlas palikt "Lakers" un censties ceturto reizi karjerā ar kādu komandu trīs sezonas pēc kārtas kļūt par NBA čempionu.

"Nevienam nepatīk algas samazinājums, īpaši pēc izcīnīta čempionu titula. Taču tā ir šīs spēles sastāvdaļa. Es saprotu, ka organizācijai ir jābūt maksātspējīgai," kā vienmēr filozofiski mierīgi saka Džeksons.

Vasarā NAB satricināja pārmaiņas Maiami "Heat" komandā, kurā tagad kopā spēlēs Kriss Bošs, Dveins Veids un NBA lielākā zvaigzne Lebrons Džeimss. Tomēr Džeksons neceļ īpaši trauksmi un neuzskata, ka "Heat" tagad būs vienīgie favorīti uz čempionu titulu un galvenie favorīti Austrumu konferencē.

"Domāju, ka mums visiem NBA tas ["Heat" pārmaiņas] bija pārsteigums. Tomēr tas nebija pārsteigums, redzot, ko darīja Veids pirms sezonas beigām. Tas ir godīgi. Spēlētāji var pamest klubus un apvienoties citā komandā, bet treneri un ģenerālmenedžeri to nevar. Šie spēlētāji vēlējās būt kopā un to paveica. Būs interesanta sezona," saka Džeksons. "Redzu, ka līdzjutējiem viņi ir favorīti. Taču es domāju, ka basketbolā joprojām uzvar aizsardzība. Un Bostonas "Celtics" labi spēlē aizsardzībā, un viņi labi zina, ko darīt."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!