Foto: AFP/Scanpix
Par basketbolista karjeras beigām trešdien oficiāli paziņojis pazīstamais amerikānis Džons Roberts Holdens, kurš savas karjeras laikā kļuva arī par Latvijas čempionu.

Holdens pirmoreiz par karjeras beigām paziņoja uzreiz pēc tam, kad viņa pārstāvētā Maskavas CSKA komanda šajā pavasarī Krievijas basketbola līgas (PBL) finālsērijā ar 3-1 pārspēja Maskavas apgabala komandu "Himki" un kļuva par deviņkārtējiem valsts čempioniem. Tomēr basketbolists izteicās, ka apdomās iespējamo spēlēšanu Eiropas čempionāta finālturnīrā Krievijas izlases sastāvā, jūlijā paziņojot, ka tomēr to nedarīs.

"Sajūtās un domās mana basketbolista karjera ir beigusies," Holdens citēts pēdējo deviņu sezonu Krievijas čempionvienības CSKA mājaslapā internetā. "Šis bija smags lēmums, tomēr domāju, ka atradu lielisku brīdi, lai atvadītos no šīs spēles."

Holdens gan piebilda, ka "nekad nevajag teikt nekad" un viņš joprojām no rītiem mostas ar domu par "mīļoto spēli", kaut kopš sērijas ar "Himki" noslēguma nav pieskāries basketbola bumbai.

Pēc augstskolas beigšanas Holdens profesionālo karjeru sāka tieši Latvijā, palīdzot ASK/"Brocēni"/LMT komandai uzvarēt valsts čempionātā. Pēc tam viņš uzspēlēja arī Beļģijas komandā Ostendes "Telindus" un Grieķijas vienībā Atēnu AEK, bet kopš 2002.gada pārstāvēja CSKA vienību, divas reizes uzvarot arī ULEB Eirolīgas sacensībās.

2003.gadā Holdens pieņēma Krievijas pilsonību, un 2007.gadā, tieši pateicoties viņa precīzam metienam, Krievijas izlase uzvarēja Eiropas čempionātā.

"Tagad gatavojos gadu veltīt savas grāmatas uzrakstīšanai, piestrādāt pie tās krievu versijas, kā arī, iespējams, komentēt savas universitātes komandas mačus," izteicās basketbolists. "Pavadīšu vairāk laika ar ģimeni, īpaši meitu, kura šogad sāk iet skolā. Iespējams, strādāšu par CSKA skautu vai kādā citā amatā."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!